Вкусове

Ресторант приготвя и сервира супа от една и съща тенджера повече от 45 години

Ресторант в квартал Екамай в Банкок, Тайланд, стана известен с това, че вари един и същи бульон в една и съща тенджера вече повече от 45 години.

Въпреки че за повечето хора това е страховит начин да получат стомшни проблеми, има много повече от история и причина защо този дълъг процес на готвене продължава вече почти пет десетилетия, казва New York Post, предава „Бизнес новините“.

Семейният ресторант на име Wattana Panich стана известен с дългото време на задушаване на бульона от неговата телешка супа с нудълс – наречена „neua tune“.

Задължиха ресторантите в Турция да поставят ценоразписите на менютата си пред входа

Популярното ястие включва съставки като задушено и сурово говеждо месо, шкембе, чесън, канела, черен пипер, корен от кориандър и около дузина китайски билки.

През 2020 г. трето поколение собственик на бизнеса Натпонг Кавийнтавонг каза пред Great Big Story: „В продължение на 45 години бульонът от нашата супа никога не е бил изхвърлян след готвене. Държим бульона за една нощ и след това го използваме за супата за следващия ден“.

„Бульонът е съхраняван и варен в продължение на 45 години, което му придава уникален вкус и аромат“, добавя той.

Но със сигурност това не е много хигиенично или безопасно? Чуваме ви как крещите от изненада, докато четете това.

Но не се страхувайте, защото не всичко е такова, каквото изглежда. Супата се вари вече близо 50 години, а собственикът на ресторанта уверява, че чисти съда, в който се приготвя всяка вечер.

Ресторанти в Сен Тропе искат минимална консумация от 5000 долара за маса

„Изваждаме супата от тенджерата и оставихме да къкри през нощта“, обяснява той. Това „малко“, останало къкри в тенджерата, а след това формира основата за супата на следващия ден.

И методът – известен като perpetual stew – очевидно прави разликата във вкуса на ястието, предвид отзивите на ресторанта в Trip Advisor.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Прегледай също
Close
Back to top button