ВкусовеС дъх на вино

Дръжте запечатаните бутилки с вино легнали

Виното се съхранява в хладилника след като се отвори

За да забавите естественото окисляване на виното и да запазите колкото се може по-дълго неговите вкус и качество в една вече отворена бутилка, трябва да го държите на студено, бутилката херметически затворена. Най-доброто място за съхранение на отворена бутилка вино е в хладилника, тъй като ниските температури значително ще забавят неговото окисление. Ако изберете този начин на съхранение, виното в отворена бутилка ще се запази в много добро състояние до 2-3 дни, като увреждането по отношение на вкуса по отношение на вкуса и удоволствието ще е почти незабележимо. Може да използвате специален уред – обезвъздушител, който е основният враг на качеството.

Виното – перфектен подарък за Свети Валентин

Добре структурираните вина могат да запазят вкуса си в хладилника и до една седмица. Но след няколко дни, когато напитката не е толкова свежа не означава, че не става за пиене. В този случай няма да е приятно за консумация, но не се притеснявайте то не е вредно.

Друг начин за съхранение на виното след отваряне, е да го замразите. Звучи екстравагантно, но се прави и е лесно – изсипете остатъка от виното в формички и го сложете във фризера. След известно време може да използвате замразените кубчета за приготвяне на различни ястия, като месо, сосове, маринати или десерти, пише „Галерия“.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button