Новини

Катастрофа в туризма: По Черноморието падат резервации

Притесненията от евентуално замърсяване на морската вода по българското Черноморие изправя туристическия бранш за поредна година пред изпитание.

Собственици на хотели и ресторанти вече сигнализират за масова психоза и отказ от резервации.

За този факт до голяма степен допринасят и някои медии и социални мрежи, които недобросъвестно публикуват спекулативни новини, а в нередки случаи и откровено фалшиви такива, съобщава БНР.

Ще има ли поскъпване на чадърa и шезлонгa по Черноморието

Кранево и Балчик, които в края на юни обикновено са оживени и посрещат големи групи туристи, в момента са празни, хотелите са със заетост много под средната за този период от лятото.

„Не давайте форум на хора, които се събуждат сутринта с омраза към целия свят и искат да съсипят туризма по българското крайбрежие!“, отправиха апел към медиите хотелиери и ресторантьори от черноморските курорти.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

16 Коментара

 1. Отменяйте да дааа. Аз съм на Бяла. Къпеме се всеки ден . Водата е чудна. Не идвайте тук.

 2. Водата си е чиста, но кметове мутри са окупирали всички улици в синя зона и няма паркиране вече ,без да ти свалят кожата.Затова догодина у чужбина!

 3. Ше почивам в Турция на Мармара. Там няма мутри и си и зони. Почивката ми излиза колкото в България.

  1. Бяхме тамне е нашето,не и ефтино.Туржуя и Гърция не ни харесва.Отиванте ,идеално за нас😅

 4. Ше почивам в Турция на Мармара. Там няма мутри и си и зони. Почивката ми излиза колкото в България. Затова ли измря рибата в северното черноморие. Щото няма.замъсяване. Къпете се колкото си искате в тоалетната яма. Ама идете в слънчев бряг че там серат повече хотели не морето.

 5. Ей Бастунье мръсни, нимой да накарате ората насила да довадят лааа, насила убост не става лааа, муахахахахахахахахаха , ша лайте месечната лааа, муахахахахахахахахаха

 6. Грабят ви целогодишно Шишо Дпс и Бойко и каквото ви остане пак на тях го носите. Хотелите построени с грабени пари от народа. А за сварената жаба е най точно описанието в момента. Вие се къпете плащайте по 200+на ден ние ще ви кажем ако има нещо. Ха Ха Ха

 7. айде стига ве, все някой друг е крив, а не лакомите ви г*зове. Пооправете цените да съотвестват на това, кото се предлага или обратното и нещата мобе и да потръгнст.

 8. Голяма катастрофа!!!
  В Созопол не можеш да се разминеш от хора!!!
  А вечер в заведенията не можеш да си намериш място!!!

 9. Какво море бе,кожодери мръсни. Навсякъде навън те посрещат усмихнати собственици на хотели и заведения. В България същите или се издирват или са избити. От простак обслужване не чакайте. Няма ли да вдигнете още цените?

 10. Чакам Примоции от 50 до 80 %,ако ли не след август и пари да ми дават няма да ги удостоя с моето посещение. Което пък ще им се отрази на работата и следващия сезон. Тогава няма да пият само морска вода, а ще хрускат и камъчета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button