Новини

Колко струва порция цаца на родното Черноморие тази година?

Почивка на българското Черноморие почти не може да мине без вкусна цаца на плажа, най-често в комбинация с картофки или студена бира.

Колко ни струва тази година цацата на плажа? Туристи, почиващи в българските курорти, споделят впечатления и снимки от ваканцията си, съобщава БТВ.

Ето колко платиха българи за обяд на плажа в Несебър

От 5 лв. до 16.90 лв. – цената на цацата е по преценка на заведенията на морето. Туристи споделят и цената на любима на почиващите комбинация – цаца с бира – 21.55 лв. Една от най-високите цени, споделени от туристите, е в Златни пясъци 16,90 лв. за порция.

На други места вкусната риба се продава за 12,90 лв.

В повечето заведения на плажовете порция 100 грама цаца е около 11 лв.

Ресторант в Созопол иска 19 лева за рибена чорба

В заведение в Китен цацата се продава на приемливата на фона на останалите цена от 5 лв. В менюто обаче не е уточнено за какъв грамаж се отнася. 

В Поморие цената на рибата също е около 10 лв.

Почиващите на българското Черноморие тази година споделят, че цените са осезаемо по-високи, но все още има места, на които се задържат приемливи, запазва се и качеството. Най-често това са по-малки традиционни ресторанти.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

3 Коментара

  1. Здравейте , пребрах е се от морето за малко и пак отиваме. Очаровани сме от нашето черноморие. Най скъпата цаца е 7 лв. Порцията доста е голяма колко грама незнам. Алкохол не пия но погледнах уиски марково беше 6.50 лв. За 0.50 мл. В София от същото е по скъпо. Обедно меню е между 10 и 12 лв. Всичко е по евтино от столицата. Хората вежливи морето чисто. От 30 години не бях ходил на Българското черноморие , от това лято само в БГ ще почивам. Надминах менюта и пазя сметки не съм от този тип хора но ги пазя заради лъжите за цените. Хубаво лято.

  2. ПрЕбра ли се? Ти като гледам си кореняк софиянец. Стой си на село и недей да пишеш глупости, защото и аз се прЕбрах скоро от морето и няма такава цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button