Свят

Реалност срещу снимки: Най-впечатляващите места във Виена

Австрийската столица Виена предлага много забележителности за туристите. Известна е със своите дворци, катедрали и исторически център. Всичко това изглежда страхотно на снимките в социалните мрежи, но доколко те съвпадат с реалността? Това провери екип на „Дойче веле”.

Австрийската столица е един от най-посещаваните градове в Европа. Векове наред Виена е домът на династията Хабсбург, която превръща града в своя витрина.

Имперският дворец „Хофбург” в центъра на стария град е гореща точка за фотографите. Комплексът е толкова голям, че дори не се побира в една снимка. Днес той е резиденция на австрийския президент. Там се помещават и много музеи. Националната библиотека там пък съхранява около 200 000 книги, някои от тях – на около 350 години. Дворецът е изключително впечатляващ и определено може да се заключи, че снимките в Instagram не са преувеличени.

Виена – богата история, неповторима архитектура и ароматно кафе

Ако търсите снимки от Виена, със сигурност ще попаднете и на такива от църквата „Карлскирхе”, построена през 1737 г. Тя има византийски архитектурни елементи, тъй като е повлияна от „Света София” в Истанбул. Много повече от фон за селфи, катедралата се откроява с впечатляващ бароков интериор.

Третият популярен виенски паметник е свързан с преодоляването на епидемия. Бароковата Чумна колона, известна още като Колоната на Светата Троица, е разположена на улица „Грабен” – търговската артерия на Виена. Жителите и гостите на града често спират, за да се полюбуват на високия 20 метра паметник. Върху него са изобразени сцени, свързани с живота и смъртта. Скулптурата е построена от император Леополд Първи. Чумната колона изглежда страхотно на снимки и ви отвежда в сърцето на града.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button