Новини

Фестивал на уличната храна се проведе в Букурещ

Фестивал на уличната храна (Street Food Festival) се провежда в Букурещ този уикенд. Петдесет камиончета, разположени на булевард „Киселеф“, предлагат на жителите и гостите на града всевъзможни специалитети и ястия, вдъхновени от всички кухни на света.

Още в първите часове след откриването опашки се извиха пред щандовете за хамбургери (45 леи-18 лв.), ръчно направен сладолед (32 леи-12,8 лв.), за паеля (79 леи-31,6 лв.) и чирос (30 леи-12 леи).

Не липсваха желаещи да опитат от така наречените „Pimientos del Pardon“ – малки чушлета от Галисия (Испания) в масло (39 леи – 15,6 лв.) или пресни аншоа от Адриатическо море в сос аиоли (39 леи – 15,6 лв.).

Проверка на БТА установи, че палачинките струват 25-30 леи (10-12 лв.), гофретите са 30-35 леи (12-14 лв.), пицата е 36-48 леи (14-19 лв.), хотдогът е 35 леи (14 лв.). Чаша сангрия е 25 леи (10 лв.), цяла кана от един литър е 69 леи (27 лв.).

Какво да опитаме от уличната храна в Истанбул

В истинска атракция се превърнаха сицилианските каноли, заради своите символични имена – „Апостол Ванилия“, „Благословен Шамфъстък“, „Атеист Карамел“, „Кардинал Тимаруси“.

Най-желано място за фотосесии бе най-малкото камионче, наречено „Шампанария“, където се предлагаше шапманско в пластмасови високи чаши – имитация на оригиналните – на цени от 20 и 25 леи (8-10 лв.).

Атмосферата на фестивала поддържат диджеи с музика наживо. Входът е свободен. Фестивалът продължава и в неделя.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button