Новини

Мечтана работа: Търсят шеф на най-изолираната поща в света

Работата е на Антарктида

За всеки, който се чувства малко уморен от работата си, жадува за подходящо спокойствие и тишина и просто иска да изключи за известно време, тази новина е за вас. Тръстът за антарктическо наследство на Обединеното кралство набира нови членове за своя антарктически екип.

Порт Локрой в Антарктика отново наема хора, които да изпълняват ролите на ръководител на базата, мениджър на магазин, наблюдател на дивата природа и, разбира се, началник на пощата за предстоящия сезон от ноември 2024 г. до март 2025 г.

Работата-мечта? Компания плаща, за да присъствате на VIP събития по целия свят

Порт Локрой отпразнува своята 80-та годишнина миналия месец и първоначално е бил създаден като тайна мисия от Втората световна война през 1944 г. Всъщност това е най-старата постоянна британска база на Антарктическия полуостров.

Но мястото не само има страхотна история. Островът, на който е кацнал, Gouider, е с размерите на футболно игрище и е дом на колония от пингвини Gentoo. Той посреща до 16 000 посетители годишно.

Според длъжностните характеристики работата е за хора, които не просто са запалени по Антарктида, но и които са издръжливи, физически здрави и могат да спазват стриктни протоколи. Освен това ще трябва да издържите на денонощна дневна светлина и без течаща вода през цели пет месеца, пише Timeout.

Мечтана работа: Курорт на Малдивите търси любител фотограф за меден месец

Ако оставим настрана минусовите температури и разстоянието от дома (почти 16 000 км), тази възможност е изключителна.

Подобни статии

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button