Класации

Ето кой е туристически град №1 в САЩ

Филаделфия е обявена за един от 10-те града в света, които трябва да посетите от Lonely Planet, водещо издателство за туристически пътеводители.

Поставена на пето място сред световните туристически дестинации за следващата година, Филаделфия е най-високо оцененият американски град в престижния списък на Lonely Planet.

Пътеводителят „Най-доброто в пътуванията“ е годишен преглед на страните, регионите и градовете по света, които трябва да бъдат посетени, въз основа на значимостта, уникалността и фактора „“wow““, който ги прави неповторими, заяви изпълнителният редактор на Lonely Planet Нития Чеймбърс.

„Филаделфия е перфектната смесица от старинна архитектура и модерен мегаполис – град, белязан от богата история, но с постоянно развиващо се културно ядро“, каза Чеймбърс. „Бяхме развълнувани от баланса между старото и новото – музеи, история, храна и емблематични културни препратки – които го правят място, което се усеща като незабавно познато, но е изпълнено с уникални и лични моменти на откривателство.“

Пътеводителят разчита на опита на местни сътрудници, които откриват, оценяват и изготвят предложения за Lonely Planet, които след това номинират градове, които трябва да бъдат посетени, разгледани от група туристически експерти. От стотици номинации Фили се класира най-високо в американския списък.

Туристическата индустрия на Филаделфия също е много добра. Това е начинание за няколко милиарда долара, като всяка година по улиците на града преминават повече от 40 милиона посетители, казва Алетия Калбек, главен комуникационен директор на Visit Philadelphia. „Тези посетители са похарчили над 7 млрд. долара в нашия регион през 2022 г.“, каза тя. Според последните данни на Бюрото за трудова статистика в момента в туристическия и хотелиерския бизнес в петте окръга на Филаделфия работят близо 200 000 души.

„Развълнувани сме и смятаме, че това е напълно заслужено. Филаделфия е прекрасен град. Той е входна врата на Източното крайбрежие към САЩ за международните туристи“, казва Робин Блум, директор по съдържанието в агенцията за глобален туризъм на Филаделфия – Бюрото за конвенции и посетители. „Имаме процъфтяваща културна и художествена сцена, най-голямата в света галерия за изкуство на открито. Да не говорим за възможността за ходене пеша и достъпността на Източното крайбрежие. Също така, приобщаването и разнообразието на града са наистина отличителна черта в международен план. Освен това градът е един от най-достъпните в страната.“

Освен постоянно разрастващата се кулинарна сфера във Филаделфия, която продължава да получава признание от The New York Times, наградите James Beard и пътеводителя Michelin (който нарича Филаделфия “ най-френският американски град“), той скоро ще бъде домакин на множество събития, които ще донесат широка популярност, като Световното първенство по футбол и Мача на звездите на MLB, които ще се проведат в града през 2026 г.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button