Класации

Кои са най-красивите скрити плажове в Европа

Лято – горещо слънце, студена бира и лек морски бриз. По това време от годината, плажовете се превръщат в цел на повечето пътешественици по света, които мечтаят за топли морета, бял пясък и слънчеви брегове.

Повечето хора обаче предпочитат да избягат от големите тълпи и шумните туристи, за да могат изцяло да се насладят на почивката си, предава „Бизнес новините“. Затова ви представяме класацията на Forbes за най-красивите скрити плажове в Европа, които може да са вашето малко райско бягство:

Плажът Pasjača, Хърватия

Този плаж се намира в Конавле в малкото град Popovici в най-южната част на Хърватия. Това е красив скрит плаж, открит под много стръмни скали. Единственият начин да стигнете до него е като се спуснете по стръмни стълби, издълбани в камъка (250 м надморска височина). Слизайки надолу имате чувството, че на дъното ви чака нещо красиво и великолепно, защото този плаж спира дъха със своята сурова красота. Това е идеалното място за двойки, романтици и тези, които искат да се възползват от уединението му.

Циградо, Милос, Гърция

Този красив малък залив се намира на южната страна на остров Милос, на 11 км от пристанище Адамас. Плажът е с бял пясък, а водите са плитки и кристално чисти. Мястото е идеално за гмуркане или изследване на многобройните морски пещери. Плажът е труднодостъпен и единственият начин да стигнете до там е с лодка.

Praia da Ponta Pequena, Португалия

Разположен в град Албуфейра, в южния регион Алгарве, Praia da Ponta Pequena е малък плаж с много скалисти части. Тъй като се потапя почти изцяло по време на прилив е най-безопасно да отидете при отлив. На източната скала има естествена арка, която предлага достъп до съседен плаж. Малка пътека минава почти по целия път до плажа, но достъпът през морето е най-препоръчителен.

Папафрагас, Милос, Гърция

Папафрагас е още един скрит плаж на остров Милос, разположен до разкопките н древния град Филакопи. Плажът е един от най-красивите плажове на Цикладите, предлагащ истинска алея за плуване към тюркоазеното Средиземно море, където може да се удивите на красотата на подводните пещери и лазурните води.

Cala Goloritzè, Сардиния

Cala Goloritze, малък, но зашеметяващ плаж в района на Олястра, на 9 километра северно от Баунеи. До плажа може да достигнете само пеша или с лодка. Пътуванията с лодка обикновено започват от 60 евро. Ако планирате да отидете пеша, трябва да се подготвите за едночасова разходка в посока. Водата се отличава с невероятни нюанси на синьо и зелено. Cala Goloritze е още един пример за това как изглежда раят на Земята.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button