Свят

Кои са най-добрите плажове на Тасос?

Гърция е добре известна с красивата си кристално чиста вода и с живописните си острови, а Тасос не е изключение от правилото. Известен още като „Изумрудения остров“, Тасос се намира в залива Кавала и е планински остров. За да обиколите Тасос, ще трябва да карате около 100 км. Следователно островът е доста голям и има какво да предложи по отношение на туризма.

Тасос разполага с всички необходими елементи за една прекрасна ваканция. От невероятни пейзажи до дружелюбни местни жители и вкусна храна, вашата ваканция ще бъде запомняща се!

Неща, които трябва да знаете за Тасос

Икономиката на Тасос разчита на: туризъм, мрамор, дървен материал, зехтин и мед. Туризмът започва да бъде важна част от икономиката от 60-те години на миналия век. Въпреки това, в сравнение с други гръцки острови, той не е толкова добре развит. Ето защо тук все още можете да се насладите на автентичната гръцка култура.

Едно от нещата, които ще направят престоя ви на Тасос незабравим, е гостоприемството на местните жители. Хората са много приятелски настроени и готови да помогнат. Дори когато отидат на ресторант, те ще се държат така, сякаш ви познават от години!

Най-добрите плажове на Тасос

Ако планирате да пътувате до Тасос, имайте предвид следващите 4 плажа, тъй като те са най-красивите на този остров.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Visit Thassos (@visit_thassos)

Златен плаж

Тъй като е най-големият плаж на Тасос с дължина около 1 км, Golden Beach или Chrysi Ammudia е и един от най-красивите плажове на този остров.

Toзи плаж е достатъчно голям и не е претъпкан, заобиколен е от планини, водата се задълбочава постепенно – това означава, че водата е топла дори в началото на лятото.

Мраморен плаж

Считан от някои за най-красивия плаж на Тасос, Мраморният плаж е известен със своята тюркоазена вода. Този плаж е уникален, защото вместо пясък има малки мраморни камъни и в съчетание с чистата вода се получава най-невероятната гледка.

  • Внимание!
  •  Не забравяйте да донесете джапанките си. Стъпването върху тези малки мраморни камъни може да бъде доста болезнено.
  • Мраморният плаж има доста малка повърхност. Затова може да искате да ставате рано. Около 11.30 ч. хората започват да налазват.

Джиола – Природен басейн Тасос

Джиола, Тасос е скалист, естествено оформен басейн без връзка с морето. Въпреки това, когато вълните са достатъчно големи, водата се залива в басейна. Ще се изкушите да поплувате, но трябва да вземете максимални предпазни мерки, защото морските таралежи са навсякъде!

Достъпът до Giola е доста труден, ако отивате за първи път. Ако идвате от Лименария, ще трябва да поемете по първия път точно след хотел Аерия. Ще видите, че след няколко минути пътят ще тръгне наляво и ще трябва да се изкачите на хълм.

Трябва да ви предупредим, че пътят е в доста лошо състояние. След като завиете наляво, отдясно ще видите импровизиран паркинг и това е мястото, където трябва да оставите колата си. Оттам ще трябва да вървите надолу. Ще минете покрай бивш ресторант и след това ще стигнете до Giola.

Ако искате да направите страхотни снимки на това място, не забравяйте да сте там много рано. Първите хора започват да идват в 9.30 сутринта.

Плаж Алики

В Алики има два плажа, разположени в две различни зони на залива, разделени от низ земя. И двете имат красива гледка и няколко кръчми и ресторанти в близост, където можете да пиете или хапнете.

Други места за посещение на Тасос

Манастир  Св. Архангел Михаил 
Разположен на скала, над морето, този манастир е идеалното място да прекарате малко време заедно с мислите си и да се насладите на невероятната гледка, която предлага. Дори и да не сте религиозен човек, определено си заслужава да посетите, защото манастирът Архангел Михаил има впечатляваща архитектура.

Потос
Този причудлив град заслужава посещение заради традиционната си архитектура и сладки барове. Ако стигнете до Потос, не забравяйте да опитате поничките, пълни с различни видове вкусен крем.

Най-добрата храна на Тасос

Рибата е основното ястие на Тасос. Освен риба, други добре познати гръцки ястия са: гръцка салата и сос Дзадзики. Като десерт можете да опитате кисело мляко със сладко.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Visit Thassos (@visit_thassos)

Къде може да вкусите най-добрата гръцка храна на Тасос?

 

Традиционна таверна Джордж-Кинира, известна още като Taverna Gioros. Те не само имат най-добрата гръцка храна, която някога ще опиатате , но това е може би най-добрият ресторант!

Как да стигна до Тасос

 

Най-удобният начин е да отидете с кола. След като стигнете до Керамоти, ще трябва да вземете ферибота, за да стигнете до острова. За малка кола и двама  човека ще платите 25 евро – в едната посока. Самото пътуване с ферибот е изживяване.

Посещението на Тасос с кола е най-добрият вариант, защото много от най-красивите плажове са разположени в различни части на острова и ще трябва да шофирате между тях. Също така не забравяйте, че градският транспорт не е много добре развит.

Настаняване в Тасос

Бихме препоръчали да търсите квартира в зависимост от това къде искате да отидете на плажа.

ОТКРИЙТЕ ТУК ОФЕРТИ ЗА ПОЧИВКА НА ТАСОС

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button