НовиниСвят

Това 16-дневно пътешествие с влак ще ви отведе до Мароко

Пътуването с влак процъфтява в Европа, но какво ще стане, ако може да ви отведе извън континента? Ново сухопътно пътуване до Северна Африка с туристическата компания Byway без полети доказва, че не е необходимо да се качвате на самолет, за да се впуснете по-далеч. Комбинация от влак, автобус и ферибот ви отвежда на 16-дневно приключение от Обединеното кралство до Мароко през Франция и Испания.

Започвайки от Лондон, пътуването преминава през Ним във Франция, през Мадрид и Кадис в Испания, след което пресича Гибралтарския проток с ферибот, който ви отвежда до Танжер, Шефшауен, Фес и Казабланка в Мароко.

Как можете да стигнете от Лондон до Танжер без да летите?

При пътуването на Byway до Мароко ще пътувате с влак от Лондон през Париж до Ним, където ще прекарате първата си нощ. След като разгледате някои от най-добре запазените римски руини извън Италия, ще продължите с влак до Мадрид през Барселона.

Оставете музеите и галериите на испанската столица назад, докато се качвате обратно на влака и пътувате до андалуския пристанищен град Кадис, един от най-старите градове в Западна Европа.

Мароко се отвори за туристи, но с условия

След нощна почивка, автобус до Тарифа ще ви остави на ферибота до Танжер, където ще имате две нощувки, за да разгледате оживения център на изкуствата.

Шефшауен, известен със своите сини сгради, е следващият. Тук можете да се изгубите сред богато украсени занаяти, османски килими и керамика в криволичещите улички на Медината.

След четиричасово пътуване с автобус до Фес, отпуснете се в традиционното си настаняване „риад“, преди да предприемете обиколка с храна с екскурзовод, да се отпуснете в хамама Palais Amani или да погълнете гледките и миризмите на фабриката за кожа Chouara.

Казабланка ще бъде последната ви спирка, преди да се върнете обратно към Танжер с високоскоростния влак TGV Al Boraq. Популярна зимна слънчева дестинация за Франция преди Втората световна война, пристанищният град е пълен с антикварни магазини и пазари, които напомнят за тази отминала епоха.

Пътуването с влак на дълги разстояния набира популярност

Европейските пътувания с влак са все по-популярна алтернатива на полетите на кратки разстояния – и често се получават по-бързо като цяло.

Но повече хора вече проявяват интерес към пътувания с влак на дълги разстояния: миналата година 30 процента от ваканционните резервации на Byway бяха за 10-дневни или по-дълги пътувания срещу едва 5 процента през 2021 г.

Приключенията по суша са свързани с пътуването, предоставяйки достъп до закътани места, до които не можете да стигнете по въздух.

Нов нощен влак прави пътуването из Европа още по-лесно

Пътуването с влак също е чудесен начин да видите света с по-малко въздействие върху околната среда , отколкото със самолет. Според Eurostar полетът от Лондон до Париж отделя над 14 пъти повече CO2 от пътуването с влак.

Търсенето на устойчиви пътувания нараства, като 45 процента от хората казват, че са наясно с въздействието на пътуването със самолет върху околната среда, когато правят избор относно почивката си през 2022 г. срещу 37 процента през 2019 г., според британската туристическа организация ABTA.

Калкулаторът за въглеродни емисии на ICAO изчислява, че двупосочен икономичен полет от Лондон до Казабланка отделя 315 kg CO2. Това би било много по-високо, ако се изчисляват отделни полети за всяка дестинация по пътя. Събрани заедно, пътуванията с влак и автобус при пътуването на Byway възлизат на приблизително 88 kg CO2e, според онлайн калкулатора за въглероден отпечатък.

Как работят пътуванията без полет на Byway?

Byway предлага набор от предварително изградени маршрути без полет и може също да планира персонализирани пътувания . След като въведете вашите дати за пътуване, компанията ще резервира вашия транспорт и настаняване, за да отговарят на избрания от вас маршрут.

Поддръжката на WhatsApp е налична по време на пътуването и за всяка дестинация се предоставят предложения за дейности извън утъпкания път.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button