26.4 C
София
четвъртък, септември 21, 2023
spot_img
ruse русе

Нов нощен влак прави пътуването из Европа още по-лесно

Пътуването с влак в Европа се завръща в най-великолепната си мощ, след дълги години на пренебрежение към този тип транспорт. През последните месеци стартираха няколко нови нощни маршрута, включително услугата на Nightjet от Германия до Хърватия и вълнуващ нов маршрут от Прага до Швейцария чрез чешкия национален железопътен оператор ČD.

А само преди броени дни бе обявено, че дългоочакваната услуга European Sleeper най-накрая ще направи първото си отпътуване през май 2023 г. Първоначално планираната за стартиране през 2022 г. услуга – сполучливо наречена „Влак за лека нощ“ – ще свързва Брюксел и Берлин през Амстердам и Ротердам, давайки възможност на пътниците да се запознаят с три ослепителни европейски столици чрез една нощна услуга.

Влаковете са новата мода в Европа: Най-добрите маршрути през 2023

Нещо повече, новият маршрут ще се свърже с Eurostar, което означава, че пътниците от Обединеното кралство ще могат да се присъединят към услугата за нощен влак до Берлин с едно бързо прекачване в Брюксел. От 25 май пътниците ще могат да се качат на влака в 15:04 ч. от лондонската гара „Сейнт Панкрас“, да се насладят на бърза бира в Брюксел, преди да продължат до Берлин.

Ако това не е достатъчно вълнуващо, паневропейският спален маршрут ще се разшири още повече през 2024 г., като ще вози пътници от Брюксел до Прага, с допълнителна спирка в историческия германски град Дрезден.

Най-луксозният влак в Италия вече е отворен за резервации

Първоначално услугата от Брюксел ще се изпълнява три пъти седмично, а цените от Брюксел или Амстердам до Берлин започват от 49 евро за седалка (или 79 евро за кушетка, ако искате да си починете). Всички услуги, разбира се, ще включват безплатен Wi-Fi, кафе и закуска – нещо, което със сигурност няма да получите при нискобюджетен полет.

Билетите за новата услуга European Sleeper ще бъдат пуснати в продажба от 20 февруари.

сливен
alexandra travel

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни публикации