Свят

Най-луксозният влак в Италия вече е отворен за резервации

Пътуването с влак в Италия ще стане много по-луксозно с пускането на Orient Express La Dolce Vita.

Въпреки че услугата няма да излезе на релсите до 2024 г., предварителните резервации вече са отворени и собственикът Accor Group е предоставил кратък поглед на пищните вагони.

Влакът ще прекоси Италия от север на юг по шест маршрута, спирайки в новите хотели с марка Orient Express в Рим и Венеция по пътя.

Какво е да си на борда на италианския Orient Express La Dolce Vita?

Интериорите на Orient Express La Dolce Vita напомнят за златния век на италианския дизайн от 60-те години на миналия век, станал известен в Холивуд. Извити линии, геометрични шарки и ретро цветова палитра свързват неговите 12 луксозни каюти, 18 апартамента и ресторант на борда, всички проектирани от базираното в Милано Dimorestudio.

Кой е единственият българин, шафнер на „Ориент Експрес“

Докато чакат заминаването, пътниците ще бъдат почерпени с балетно представление в салона на Ориент Експрес, допълнено с турски китари и италиански сладкиши и напитки.

След това униформени пиколо ще ги отведат до каютите им. На борда ще бъдат почерпени с изискано италианско вино и сезонна храна.

В Bar Car коктейли и италианска музика на живо ще придружават игрите на шах, табла и Scopa – италианска игра на карти.

С настъпването на нощта светлините ще потъмнеят, звукът на пианото ще зазвучи, а членовете на екипа ще сложат папийонки.

По какви маршрути ще пътува Orient Express La Dolce Vita?

Предлагат се маршрути с една и две нощувки на борда на Orient Express La Dolce Vita.

Маршрутите за една нощ включват „Монталчино, на път за изискани вина“, който описва лозята на Тоскана и „Чудесата на Тиренско море, от Рим до Палермо “, който минава по крайбрежието на Сицилия.

Две нощни пътувания включват маршрут между Рим, Венеция и Портофино и друг между Рим, Венеция и Сиена.

Orient Express се завръща

Предлага се и пътуване от Рим до обектите на световното наследство на ЮНЕСКО в Матера, заедно с приключение през Сицилия от Палермо до Долината на храмовете до Етна  и изживяване с вино и трюфели от Рим до Монферато.

Цените започват от 2000 евро на човек на вечер в луксозна каюта.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button