Новини

Наредиха България сред най-добрите дестинации за бюджетен меден месец

България не е най-очевидният избор за меден месец, но не е скъпа дестинация независимо от сезона. Така международният пътеводител Lonely Planet представя страната ни, която е включена на осмо място в класацията му за „10 от най-добрите места за нискобюджетен меден месец през 2023 г.“ в света.

Столицата София има с какво да заинтересува любителите на градския живот с кипящата си културна сцена, където билет за най-добрите представления в Софийската опера и балет може да се намери за по-малко от 10 долара.

„Любителите на слънцето могат да полентяйстват край Черно море: мек пясък, бира за около 2 долара – какво да не му харесаш?“, отбелязва изданието.

България се превърна в любимата дестинация на турските туристи

Почитателите на зимата могат да се отправят към най-изгодните места за каране на ски в Европа: Банско и Боровец имат писти за всички нива скиори, както и семейни пансиони, задушевни таверни и (благодарение на евтината бира) прекрасни места за отдих след карането на ски, са забелязали авторите на класацията.

Изданието препоръчва на читателите си, които искат да покарат ски евтино и са доволни и от базови съоръжения, Витоша, която е едва на 10 км от София.

На първите три места в класацията за младоженци, които не желаят да харчат много след големите разходи около сватбата, са Мароко, Индия и Португалия.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button