НовиниСофия

Швейцария пуска най-дългия пътнически влак в света

Швейцария ще се опита да пусне най-дългия пътнически влак в света днес, като част от честванията за 175-ата годишнина на железниците в страната.

Влакът има 4550 места, разпределени в 25 вагона.

Еднократното пътуване със световен рекорд е организирано от Rhaetian Railway и ще отнеме около час.

Къде ще се проведе най-дългото пътуване с пътнически влак?

Дългият 1910 м пътнически влак е планиран да пътува по маршрута на ЮНЕСКО за световно наследство Албула/Бернина от Преда до Алванеу и над виадукта Ландвасер.

Това се смята за един от най- зрелищните влакови маршрути в света благодарение на невероятните алпийски гледки. Плъзга се през много старинни планински градчета и обхваща десетки виадукти и мостове.

Как е възможно това пътуване?

Самото пътуване поставя множество технически предизвикателства. На почти 2 км дължина комуникацията във влака е решаваща, но трудна. Създаден е полеви телефон с дължина почти 2 километра. 7 машинисти и 21 техници ще работят във влака, за да гарантират гладкото протичане на пътуването.

Влакът от София за Истанбул се завърна, колко струва пътуването

Влакът ще бъде разглобен след приключване на пътуването на отделните си части и те ще се използват за редовно движение.

Какъв е настоящият рекорд за най-дълъг пътнически влак?

Настоящият рекорд е поставен в Белгия от Националната белгийска железопътна компания през 1991 г. Той е с дължина 1732,9 м и се състои от 70 туристически вагона. Той изминава 62,5 километра от Гент до Остенде на еднократно пътуване, организирано в помощ на белгийска благотворителна организация за изследване на рака.

1310 км с влак: „Източен Експрес“ отново ни показва далечна Турция

Рекордът за най-дълъг влак от всякакъв вид е поставен през 2001 г. от австралийски товарен влак, наречен Mt Goldworthy. Той беше собственост на минната компания BHP и имаше огромна дължина от 7,24 км. Общият тонаж на влака в деня на поставяне на рекорда е удивителните 90 475 тона.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button