Новини

Влакът от София за Истанбул се завърна, колко струва пътуването

Международният влак между София и Истанбул отново потегли на 25 април. След като ръководствата на БДЖ и TCDD (турските железници) се договориха за възобновяване на маршрута преди летния сезон, железницата ще пътува по разписание в 18.30 часа от София, за да пристигне в 05.34 сутринта на другия ден в турския мегаполис.

По обратния маршрут – международният влак от Истанбул ще потегля в 22:00 ч., пристигайки на Централна гара в София в 09:35 ч. на другия ден.

Пътуването, което е с дължина 505 км, отнема 11 часа.

Влакът ще се движи в състав от спални вагони и вагони с купета, като от 3 юни за летния сезон е предвидено да бъде включен и директен вагон за пътуване между Букурещ и Истанбул, съобщиха преди дни от БДЖ.

Цената на билета е 19 евро плюс добавка от 10 евро за кушетка с четири места или 15 евро за спалня с две легла, според информация на rail.cc. Частното спално отделение за един пътник е на цена от 28 евро плюс добавка от 35 евро.

Когато влакът пристигне на граничния пункт Свиленград/Капикуле, всички пътници трябва да го напуснат заедно с багажа си, за да мине композицията през рентгенов апарат. Неудобството е, че проверката се пада по средата на нощта.

В Истанбул железницата пристига на гара Halkalı, разположена нa 25 ĸилoмeтpa от иcтopичecĸия цeнтъp нa гpaдa. До старата железопътна гара Ѕіrkесі в Иcтaнбyл се стига с градски влак, като разстоянието е 27 км, или 35 минути.

Teзи влaĸoвe ce движaт нa вceĸи 15 минyти, а цeнaта нa билeтa е пoд 2 евро.

Ако се интересувате от пътуване с влак до Истанбул, подробна информация можете да получите на всички железопътни бюра и гари у нас, на националния телефон 02/931 11 11 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на БДЖ.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button