Новини

Гърция премахва ограниченията от 1 май. Какво се променя?

Гърция ще премахне много от ковид ограниченията през следващата седмица, което я превръща в последната държава, връщаща се към живота преди пандемията.

От 1 май страната вече няма да изисква от влизащите на територията й доказателство за ваксинация, преболедуване или отрицателен тест за коронавирус, според туристическата компания Visit Greece.

В момента предпазни маски трябва да се носят на закрито, но министърът на здравеопазването Танос Плеврис каза, че те вече няма да се изискват, с някои изключения, от юни, припомня T+L, цитиран от „Профит“.

„Според епидемиологичните данни и предложенията на експертите, ние обявяваме пътната карта за деескалация на мерките срещу пандемията COVID-19“, каза Плеврис в изявление по-рано този месец и добави, че „всички мерки ще бъдат преразгледани на 1 септември, в зависимост от картината на пандемията.“

Решението за премахване на ограниченията идва повече от месец, след като Гърция елиминира необходимостта от попълване на формуляр за локализиране при влизане на територията й.

Страната се присъединява към няколко други европейски държави в облекчаването на ограниченията, свързани с пандемията, включително Холандия и Франция, които премахнаха тестовете за ваксинирани посетители, както и някои държави, направили крачка напред и елиминирали всички COVID ограничения, като Обединеното кралство, Ирландия и Исландия.

Швейцария ще премахне ограниченията за влизане в страната на 2 май, връщайки се към „обичайните правила за достъп в Швейцария“.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button