Класации

Пищните карнавали през 2023 г., които трябва да посетим

Някои градове по света през зимата оживяват с цветни и ярки карнавали. Повече от 50 нации по света правят карнавал и всяка от тях има свои специални обичаи и празненства. Празненствата могат да продължат повече от месец и често са белязани от паради, ярки костюми, музика на живо и весели танци, пише travelinglifestyle.net.

Кои са най-добрите карнавални тържества в света?

Карнавал в Рио де Жанейро, Бразилия

Карнавалните празненства в Рио де Жанейро несъмнено са най-известните в целия свят. Тържествата в Рио са впечатляваща гледка и редовно привличат над 2 милиона посетители в известния морски град. Фестивалът 2023 ще се проведе от 17 до 25 февруари на различни места в града. Програмата ще включва самба музика и танцьори, прочутия самба парад и епични партита.

 Марди Гра, Ню Орлиънс

Гигантските тържества и паради, които съставляват отличителния фестивал, правят Ню Орлиънс известен по целия свят. През двете седмици преди 21 февруари 2023 г., когато Марди Гра официално започва, градът ще бъде изпълнен с празненства.

Това са най-добрите места за празнуване на Нова година по света

Не е изненадващо, че милион души посещават Ню Орлиънс всяка година заради тържествата. Фестивалът е известен със своите паради, където зрителите биват обсипвани с монети и мъниста.

 Карнавал в Тринидад и Тобаго, Тринидад

Тринидад също провежда своя карнавал всяка година. Събитието, което се провежда всяка година от 15 до 22 февруари, е важен компонент от културата на този остров в южната част на Карибите.

 Карнавал в Бинче, Белгия

Събитието, което се чества от 14 век, ще се проведе през 2023 г. от 19 до 21 февруари.

Празникът завършва с парад на мъже, облечени като Жил, френски музиканти от Бургундия през 1400 г. Семейство Жил са облечени в нюанси на червено, жълто и черно и носят восъчни маски, големи шапки с пера и дървени обувки. Те дефилират по улиците, барабанейки и хвърляйки портокали на зрителите, преди да закрият фестивала с фойерверки.

Венециански карнавал, Италия

Известният карнавал във Венеция, който се провежда поне от 1296 г., ще се чества от 4 до 21 февруари 2023 г. Всяка година на канала Рио ди Канареджо се провежда парад на лодки и фестивал на светлините. Десетдневният фестивал включва поредица от маскарадни партита, където гостите носят исторически костюми и интересни маски.

 Карнавалът в Санта Крус де Тенерифе, Испания

Тенерифе, най-големият от Канарските острови в Испания, е домакин на карнавала на Санта Круз, който привлича 200 000 зрители. Отбелязването през 2023 г. ще включва дейности на тема „Ню Йорк – градът, който никога не спи“ между 20 януари и 26 февруари.

Ето кои са най-добрите бюджетни дестинации в Европа тази зима

 Карнавал във Виареджо, Италия

Карнавалът във Виареджо ще отпразнува своята 150-та годишнина през 2023 г. Шест масивни парада ще се проведат между 4 февруари и 25 февруари, предава сайтът „Бизнес новините“. Празникът е известне със своите хумористични препратки към италиански и световни събития и организацията отнема повече от шест месеца. Карнавалът във Виареджо е толкова уникален и популярен, че всяка година се излъчва по националната телевизия.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button