Класации

Ето кои са най-добрите бюджетни дестинации в Европа тази зима

Благодарение на високата инфлация, растящите сметки за енергия и кризата с разходите за живот, бюджетните пътувания са по-актуални от всякога.

И има няколко различни начина за измерване на това колко достъпна е дадена дестинация. От цената на обществения транспорт, храната и напитките до цените на хотелите и билетите за атракции, има много възможности, когато става въпрос за достъпно пътуване.

Тези 6 европейски града имат най-добрите коледни базари през 2022г.

Ново проучване на фирмата за коли под наем DiscoverCars.com разкри друга класация – на най-добрите бюджетни дестинации в Европа. Докладът разглежда броя на достъпните ресторанти и средната цена на хотели и коли под наем, както и входната цена за най-големите атракции в града.

Според DiscoverCars.com най-добрата бюджетна дестинация в Европа тази зима е Краков в Полша. С евтина кола под наем, ниска обща цена за едноседмичен престой и евтина основна атракция (Rynek Glowny, която е безплатна), Краков излиза най-евтиният.

Следващата в списъка е германската столица Берлин, благодарение на огромния си избор от достъпни ресторанти и безплатния вход за Райхстага, следвана от Талин в Естония, който предлага евтини коли под наем, ниски седмични разходи и безплатен вход за катедралата Александър Невски.

Коледните базари в Европа: Къде и какво да видим

Ето петте най-добри града в Европа за бюджетни бягства тази зима, според DiscoverCars.com.

Краков, Полша
Берлин, Германия
Талин, Естония
Будапеща, Унгария
Прага, Чехия

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button