НовиниСофия

Коледен влак с парен локомотив ще пътува по теснолинейката от Септември до Велинград

Специален Коледен влак с парен локомотив ще пътува на 17 и 18 декември по част от маршрута на теснолинейката, съобщават от БДЖ. Влакът ще се движи и в двете посоки – от Септември до Велинград и от Велинград до Септември.

Композицията от четири вагона ще допринесе за празничното настроение на пътуващите с приказната си Коледна украса, а Дядо Коледа е подготвил специални изненади за малки и големи, които ще получат първите си Коледни подаръци по време на пътуването от Септември до Велинград, съобщават от дружеството, цитирани от БТА.

Коледният влак се завърна след 3-годишна пауза

Парният локомотив ще потегли с празнично украсените вагони и своите пасажери точно в 09:15 часа от теснолинейната гара Септември и ще пристигне във Велинград в 12:00 часа. След кратка обедна разходка за пътуващите с атракционната композиция в курортния град Велинград, Коледният влак ще тръгне от гара Велинград в 14:30 часа обратно към гара Септември, където ще пристигне в 16:05 часа.

По време на пътуването композицията ще има две спирания в посока Велинград на гарите Варвара и Долене, където пътниците ще могат да се насладят и фотографират откриващите им се красиви гледки.

Коледа превзе София: 10-метрова елха, 10 коледни базара и най-голямата пързалка на Балканите

Цената на билета за пътуване в двете посоки е 68 лева, с включено запазено място. Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно, като за тях не е осигурено отделно седящо място. При издаване на билет за безплатно пътуване на децата е необходимо представяне на документ, удостоверяващ тяхната възраст. БДЖ напомня, че децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

Билети могат да бъдат закупени онлайн и от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната.

Родопската теснолинейка е с обща дължина 124,7 километра и свързва градовете Септември и Добринище.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button