Новини

В Букурещ се появи метро на Дядо Коледа с празнични послания

Влак, специално декориран за празниците, се движи по линии 1 и 3 на метрото в Букурещ. Идеята на инициативата е да създаде настроение сред пътниците и да помогне на Дядо Коледа да стигне до повече деца, съобщават на Фейсбук страницата си от Метрорекс (Metrorex) – компанията оператор на метрото в Букурещ.

Двеста и петдесет писма, изработени от калиграфското ателие Ливрез Драгосте (Livrez Dragoste), очакват жителите и гостите на града във влака, който тръгва от метростанция Дристор, предава БТА.

Коледният базар в Крайова изуми Европа с красотата си

„Всяко писмо пътува или остава, в зависимост от това как се чувства човекът, който го чете. Какви послания сме скрили? Каква магия от думи сме измислили? Остава да ги потърсите сами и да ни споделите какво сте открили“, посочват авторите на проекта.

Метрото на Дядо Коледа подготвя и други изненади за пътниците в зимните празнични дни, съобщават още от Метрорекс.

Откриха Коледния базар в Букурещ, ето защо да го посетим

Изненади очакват децата и в румънския град Брашов, където Дядо Коледа също си има транспорт. Празнично украсен автобус, в който звучат коледарски и зимни песни, се движи в града по маршрут с дължина 35 км и курс с времетраене 150 минути. На 24 декември белобрадият старец ще раздаде на всички деца в превозното средство торбички със сладкиши.

Автобус на Дядо Коледа има и в румънския град Търгу Муреш. Традицията там съществува от две десетилетия и се е превърнала в символ на празника, отбелязват от кметството на Фейсбук страницата си.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button