Свят

Коледният базар в Крайова изуми Европа с красотата си

Коледният базар в Крайова е на трето място по красота в Европа. Първенството е за Будапеща, следвана от Гданск, става ясно от класацията на специализирания сайт europeanbestdestinations.com за най-добрите дестинации на Стария континент.

„За нас, румънците, е голяма изненада и радост, че сме пред Виена. Да сме пред Австрия е като компенсация след гласуването за Шенген“, заяви кметът на Крайова – Лиа Василеску. Миналата година градът зае шесто място в същата класация.

Тези 6 европейски града имат най-добрите коледни базари през 2022г.

Тази година е следван от Монбелиард (Франция), Есен (Германия), Фалкенбург (Нидерландия), Мадейра (Португалия), Асти(Италия) и Мадрид (Испания).

крайова базар
Снимка: БТА

Коледният панаир в Крайова е събрал общо 41 884 гласа, много от които са дошли от САЩ, Великобритания, Нидерландия и Германия. 100 000 души са го посетили само в първия ден след откриването му. Той се простира на площ от 10 000 кв. м. и привлича с илюминации, направени от над милион светодиодни крушки, с 20-метрова елха и ледена пързалка, разположена на 700 кв. м., предава БТА.

Коледните базари в Европа: Къде и какво да видим

Коледните къщички са изрисувани от най-талантливите художници от Румъния с различни приказни герои и предлагат кулинарни изкушения и ръчно изработени декорации и бижута, отбелязват организаторите.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button