Свят

Откриха Коледния базар в Букурещ, ето защо да го посетим

Коледният базар в Букурещ, основното събитие на празничния сезон в столицата, отвори врати през изминалия уикенд. Привличайки повече от 1 милион посетители всяка година, Коледният базар превръща центъра на града в празнично пространство за цялото семейство с разнообразна артистична програма, зимни игри, тематични зони и голямо разнообразие от лакомства, подаръци и сезонна украса.

Основният коледен панаир на Букурещ е на площад Constitutiei, близо до Двореца на парламента, между 20 ноември и 26 декември. Той ще бъде отворен всеки ден, от понеделник до петък между 12:00 и 23:00 и събота-неделя между 10:00 ч. 00 и 23:00 ч., като достъпът ще бъде свободен.

Коледните базари във Виена и защо австрийската столица е толкова красива

На базара ще работят над 70 дървени щанда, които ще очакват посетителите с подаръци за зимните празници, играчки, ръчно изработени предмети, традиционни сувенири и хранителни продукти.

Децата ще могат да посетят Къщата на Дядо Коледа, където могат да се срещат, разговарят и снимат с Дядо Коледа и да се забавляват в пространствата, предназначени за интерактивни дейности и игри.

Коледна елха, ледена пързалка, въртележка и виенско колело допълват празничната атмосфера на площад Constitutiei.

Освен това програмата включва и тематични представления и концерти. Организаторите съобщиха, че в почивните и празнични дни на сцената пред парламента ще се изявяват артисти, хорове или фолклорни групи. Календарът е 30 ноември – 4 декември, 6 декември, 9 – 11 декември, 16 – 18 декември и 23 – 26 декември.

По време на паузите си от пазаруване, концерти и различни забавления, посетителите могат да се стоплят и да се насладят на зимни деликатеси.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button