Свят

Къде се намира единственият коледен базар под мост

Знаете ли, че някъде по света има коледен базар, намиращ се под мост? Коледният пазар на ждрелото на Равена в Германия (Weihnachtsmarkt in der Ravennaschlucht) е известен със своята сюрреалистична обстановка и истинска приказна атмосфера в подножието на 40-метров виадукт.

Целта на този базар е запазването и демонстрирането на местните традиции от района на Шварцвалд… и да, има много неща, на които да се насладите, освен неговата популярна торта.

коледен базар Равенското дефиле
Снимка: Instagram

Така че, ако в момента планирате свое собствено пътуване или просто сте любопитни какво представлява коледният пазар в Ravenna Gorge, тогава ние сме тук, за да ви помогнем.

За разлика от по-големите германски коледни базари, които се провеждат всеки ден по време на празничния сезон, Коледният пазар на ждрелото в Равена е отворен само от петък до събота.

коледен базар Равенското дефиле
Снимка: Instagram

Датите за 2021 г. (както е посочено на официалния им уебсайт) са:

26 – 28 ноември
3 – 5 декември
10 – 12 декември
17 – 19 декември

Как да стигнем до Коледния базар в ждрелото на Равена

С автомобил: Предлагат се точно определен брой места за паркиране срещу 5 евро на автомобил. Билетите трябва да се резервират предварително на техния уебсайт или в туристическия информационен център. Билетите не могат да се прехвърлят и са свързани с регистрационния ви номер.

С обществен транспорт: Има безплатни шатъл автобуси от гарите Hinterzarten, Himmelreich и Freiburg до Коледния пазар на ждрелото на Равена. Местата трябва да бъдат резервирани предварително при закупуване на входния билет.

Пеша: Пешеходният туризъм до Коледния базар на Равенското дефиле също е опция за тези, които са по-склонни към спорт. Според официалния сайт походът е на около 3 км от Хинтерцартен.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button