Свят

Това зашеметяващо италианско градче ще ви даде 30 000 евро, за да се преместите там

Градчето Презиче-Акуарика, в южната част на Италия, предлага до 30 000 евро на желаещите да се преместят там. То се бори с намаляващото население и изоставените жилища.

За да помогне за привличането на нови собственици на жилища, градът е обещал грантове на хора, които да купят къща и да се регистрират като жители на града.

Как да получите плащане за преместване в Италия

Презиче-Акуарика – община, включваща двата града Презиче и Акуарика дел Капо, се намира в южния край на италианския регион Пулия.

Малкият град страда от намаляващо население, тъй като жителите се местят в по-големите градове в търсене на по-добри възможности за работа.

Сега градският съвет се надява да привлече нови собственици на жилища с щедри парични стимули.

Подробностите по схемата все още се финализират, но заявленията скоро ще бъдат достъпни на уебсайта на кметството.

За да отговарят на условията за кандидатстване, лица или семейства трябва да преместят официалното си пребиваване в южния италиански град.

Те са длъжни да инвестират и в къща, построена преди 1991 г., което е около 30 на сто от имотите в града.

Стойността на покупката ще бъде субсидирана от безвъзмездната помощ, предоставена от общинския съвет. Финансовата помощ може да се използва и за покриване на разходите за ремонт.

Максимум €30 000 е достъпен за бъдещи собственици на жилища

Съветът също така предлага стимули за подпомагане на борбата със застаряващото население на града. След само 60 раждания в сравнение със 150 смъртни случая миналата година, градът ще отпусне 1000 евро за всяко новородено.

Живейте в едно от най-красивите градчета в Италия

Разположено в района, известен като Саленто, Презиче-Акуарика е определено като едно от най-красивите населени места в Италия.

Улиците на историческия център са облицовани с богато украсени барокови площади, а главният площад е украсен с пищно украсена църква.

Околността е пълна с маслинови горички и висококачественото масло, произведено от тези дървета, е спечелило на града прозвището „град на зеленото злато“.

Тюркоазените води на Йонийско море и крайбрежните градове Галиполи и Санта Мария ди Леука са само на кратко разстояние с кола.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button