Румънската наденица е сред най-вкусните в света според международния кулинарен пътеводител Тейст атлас (Атлас на вкуса). Два продукта на северните ни съседи влизат в класацията.
Каква е тайната на перфектния виенски шницел
Румънската наденица плешкой, която се приготвя от смес от овнешко и говеждо месо (минимум 55% овнешко) и се подправя с люти чушки, чесън, мащерка и босилек, се нарежда на 27-о място, а колбасът калтабош от свински черен дроб, който традиционно се приготвя и яде по време на зимните празници, е на 37-ма позиция.
Обявиха коя е най-добрата кулинарна дестинация в света
Българската луканка е дванадесета, а класацията води чистора, традиционна наденица от Арагон, Испания, предава БТА. Продуктът е от свинско месо, подобен е на чоризо и е подправен с чесън, сол и червен пипер, което му придава ярко червения цвят.