Класации

Ето коя е новата романтична столица на Европа, не е Париж

Ново проучване класира най-романтичните столици на континента въз основа на броя „романтични“ ресторанти и хотели на милион жители. Когато става въпрос за определяне на най-романтичните дестинации в Европа, най-често се споменават няколко очевидни.

Лондон, благодарение на своите емблематични забележителности и неповторимата атмосфера, Рим -заради вкусната храна и интимните ресторанти, Париж – благодарение на… всичко.

Ето в кои европейски държави е най-евтино да се преместим тази година

Сега има нова класация на най-романтичните столици в Европа. Изследване на Catamaran Charter Croatia класира столиците на континента въз основа на броя на романтичните ресторанти и хотели на милион жители. Според проучването „романтичен“ хотел или ресторант е този, който е описан като такъв в TripAdvisor.

Начело на класацията е Лисабон. Ако търсите романтика, очевидно португалската столица е подходящото място. Лисабон се гордее с 588 романтични ресторанта и 152 романтични хотела, което е най-високото съотношение на глава от населението сред всички градове в Европа, отбелязва TimeOut.

Обявиха коя е най-добрата кулинарна дестинация в света

На следващо място в списъка е Монако, заради малкия си бутиков размер, но пък с многобройни „романтични“ заведения, а на трето място е самият град на любовта – Париж. Ето и пълната десетка на най-романтичните градове в Европа в момента според проучването на Catamaran Charter Croatia -Лисабон, Монако, Париж, Сан Марино, Рим, Андора ла Веля, Амстердам, Атина, Прага, Рейкявик.

Както романтиката се изразява по различни начини, така и класациите на най-романтичните градове не са еднакви. Друго скорошно проучване на компанията Bounce например категорично определи Париж за най-романтичната дестинация за градска почивка в света. Ако търсите суперромантично бягство, вдъхновение определено не липсва.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button