19.2 C
София
вторник, септември 26, 2023
spot_img
ruse русе

Откриха карнавала във Венеция със зрелищно шоу

Карнавалът във Венеция бе открит снощи със зрелищен спектакъл на голяма плаваща платформа, преминала през целия Канале гранде, от зоната пред железопътната гара „Санта Лучия“ до площад „Сан Марко“, съобщава сайтът на Венецианската община.

Спектакълът се наричаше „Оригинални мечтатели“. В него участваха 50 артисти – клоуни, актьори и акробати, съпровождани от музика на перкусионисти и от изпълненията на оперен квартет.

Колко ще ни струва да участваме в Карнавала във Венеция

Върху пищно украсената плаваща платформа имаше колонада, напомняща на колоните на площад „Сан Марко“ във Венеция, както и огромна глава на еднорог. Всичко това бе осветено от огньове и от светлинно шоу.

По време на спектакъла бяха изпълнени сцени, вдъхновени от опери, поставяни във венецианския оперен театър „Ла фениче“, от символиката на Карнавала и от тазгодишната тема на проявата, а именно зодиакалните знаци.

В центъра на шоуто върху плаващата платформа беше младата Аличе Барс, която миналата година спечели конкурса за най-красиво момиче на Карнавала.

Заслужава ли си да посетим Венеция през есента и как да се подготвим

Спектакълът бе гледан от хиляди венецианци и гости на града, струпали се на двата бряга на Канале гранде и по трите моста над него -„Скалци“, „Риалто“ и „Моста на Академията“. От двореца, в който се помещава общината на Венеция, шоуто проследиха кметът на града Луиджи Бруняро и редица политически представители.

Венецианският карнавал продължава до 21 февруари.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

сливен
alexandra travel

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни публикации