Свят

Заслужава ли си да посетим Венеция през есента и как да се подготвим

Венеция, този красив и могъщ подвиг на инженерство и решителност, получава своята годишна трансформация през есента. Наводнени улици, причинени от честите дъждове, издигнати платформи за вървене, разпръснати навсякъде, и хора в импровизирани ботуши, които се плацикат във водата, са нормална гледка във Венеция през есента.

Венеция приканва туристите да пият вода от фонтаните

Може да звучи като кошмар, но Венеция, независимо от сезона, винаги е красива и си заслужава да бъде посетена. Може да е влажно със случайни приливи и отливи през тези месеци, със студено време, но тези дребни факти само добавят към неговия чар и уникалност.

Предимства да посетите Венеция през есента

Всъщност има много предимства да посетите Венеция през есента.

От една страна, цените са ниски, включително хотелски цени и самолетни билети.

Второ, има по-малко туристически тълпи, така че разглеждането на забележителностите е по-лесно.

венеция
Снимка: Pixabay

Жегата, която лятото обикновено носи, удивително липсва. Случайните забавления във водата (с ботуши, разбира се) са единствено по рода си изживяване, което не може да бъде преживяно на други дестинации.

Освен това създава добра история за разказване след това. Освен това приливите се случват само сутрин и късно през нощта.

Венеция през есента: Как да се подготвим

1. Носете ботуши
Пригответе си ботуши или непромокаеми обувки за по-лесен преход по наводнените улици. Ако забравите или не ви се носи, във Венеция може да си купите импровизирани пластмасови ботуши, струващи 15 евро, което е доста скъпо за нещо толкова временно.

2. Носете си чадър
Венеция получава своя справедлив дял от валежите през есента, така че не забравяйте да приготвите чадър. Така няма да се налага да чакате да спре дъждът, за да разгледате забележителностите.

3. Пристигане преди падането на нощта
Приливите и отливите във Венеция започват да се увеличават по време на залез слънце, така че пристигането преди това ви позволява да стигнете до хотела си, преди улиците да бъдат наводнени. Имайте предвид, че носенето на багаж по наводнените улици изобщо не е забавно. Освен това пристигането по-рано гарантира, че ще бъдете оставени на планираната станция на Вапорето, тъй като по-късно през деня някои от водните таксита пропускат станциите, които са наводнени.

4. Пътувайте без много багаж
Не носете твърде много. Има много примери на безброй пътници, които трудно се ориентират във Венеция по есенните тесни, пренаселени, мокри и хлъзгави улици с големи, тежки куфари.

Венеция отложи въвеждането на новата туристическа такса

5. Запазете си информацията за контакт на вашия хотел
Това е особено важно, ако пристигате късно през нощта. Някои хотели имат собствени водни таксита, които могат да ви доведат от спирката на вапорето.

6. Насладете се на уникалността
Пътуваме не само защото искаме да видим забележителности, но и защото искаме да изживеем нови неща. Прегърнете тази уникална страна на Венеция. Водите правят Венеция различна от другите туристически дестинации и също така я отличават. Те са нещо, което няма да изпитате на други места.

Насладете се на възможността да газите във водата, да играете с гълъбите или просто да се потопите в това величествено сливане на очарователна архитектура и красива гледка, което е само Венеция. Преживяването на нещо ново и уникално е една от красотите на пътуването.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button