Новини

Нова влакова линия свързва тези 3 невероятни европейски града

Тези, които обичат да обикалят из цяла Европа, ще бъдат въодушевени да чуят, че три невероятни града – Аахен в Германия, Лиеж в Белгия и Маастрихт в Холандия – скоро ще бъдат свързани с една влакова услуга.

Новият маршрут се присъединява към непрекъснато нарастващия списък от нови влакови линии, стартиращи из целия континент , и ще ви даде възможност да видите някои от по-малките градове в Европа по един директен маршрут.

С влак по течението на Рейн – приказни пейзажи и замъци

Услугата за три държави, която следва перфектно триъгълен маршрут между градовете, е определена да се изпълнява веднъж на всеки час от декември 2023 г. Тя ще се управлява съвместно от железопътните компании Arriva, SNCB и NS, предава Timeout.com.

Ако не сте посещавали тези задължителни места преди, ето кратко описание. Аахен, старомоден спа град, разположен точно на границата на трите държави, е известен с това, че е дом на най-старата катедрала в Северна Европа, която също е обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

Нов нощен влак прави пътуването из Европа още по-лесно

Лиеж, разположен само на час път от Брюксел, е убежище на средновековни забележителности като романската църква Свети Вартоломей. И накрая, Маастрихт със своя калдъръмен стар град, готическата църква Sint Janskerk и типично холандската архитектура със сигурност ще открадне сърцето ви.

Въпреки че са доста близо един до друг, придвижването между тези три града исторически е било малко трудно, като пътниците трябва да се прекачват в Маастрихт.

Но след като най-накрая получи зелена светлина от министерствата на транспорта на трите страни след почти четири години планиране, проектът за свързване на тези вълнуващи места е в ход. Ето, за да видите повече от недооценените дестинации в Европа – и дълго да продължава ренесансът на влаковете в Европа.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button