Новини

Великденски панаир в Крайова привлича с приказни къщички и герои

Приказни къщички, ефектна украса, интерактивни работилници и над 100 000 цветя включва Великденския панаир в Крайова, който беше открит преди броени дни и ще продължи цял месец.

5-метрова Алиса посреща жителите и гостите на града и ги кани в страната на чудесата. Това е и темата на тазгодишното събитие, което се провежда в парка “Романеску” – най-големият естествен парк в Източна Европа.

Всеки ден, между 12:00 и 20:00 ч., близо 30 търговци и занаятчии от цялата страна излагат своите традиционни продукти, писани яйца и ръчно изработени творения. За най-малките са организирани танцови ателиета и куклени представления.

За първи път посетителите имат на разположение и туристически автобус, който да ги отведе до панаира. Той се движи на всеки час от 10:00 до 20:00 ч., като тръгва от „Поливалентната зала“ на булевард “Илие Балачи” в Крайова.

Коледният базар в Крайова изуми Европа с красотата си

633 000 леи от местния бюджет е инвестирала общината за закупуването на дървените къщички, 320 000 леи са дадени за празничната украса на града.

Миналата година Крайова се класира на първо място в списъка на Великденските панаири в Европа, според европейския сайт „Най-добра дестинация“. Тогава 107 000 души от 68 държави посочиха Крайова като предпочитана дестинация за Великден пред Рим, Париж, Виена, Прага и Лондон, предава БТА.

В края на 2022 г. Коледният базар в Крайова се нареди на трето място по красота в Европа.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button