Новини

Виненият туризъм сред акцентите в изложението „Културен туризъм“ във Велико Търново

Един от акцентите в Международното изложение „Културен туризъм“ ще е местното производство и винения туризъм в България. Осемнадесетото издание на единственото у нас специализирано изложение ще се състои от 20 до 23 април във Велико Търново.

Общини, туристически организации, фирми и хотели ще представят богата палитра от възможности за приятен, смислен и наситен с впечатления отдих. Изложението предоставя уникалния шанс всеки да се запознае с културата и гостоприемството на близки и далечни дестинации от три континента.

Организатори на форума са община Велико Търново и общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ с подкрепата на Министерството на туризма. За втори път в рамките на форума Велико Търново ще бъде домакин на работна среща на организациите за управление на туристическите райони и представители на туристическия бизнес от Старопланински туристически район.

Трима министри откриха първия винен маршрут в България

Акцент е поставен върху специализирания раздел „Трапезица – истории за българския вкус“, който обръща внимание на местното производство и винения туризъм в България. Това е и възможност за участие на производители на традиционни регионални храни и напитки, коментира за БТА Борислав Йорданов, управител на общинската туристическа агенция. По думите му интересът към тази част от работата на изложението е голям, има заявки и от страна на великотърновски ресторантьори за кулинарни презентации на сезонни менюта, специалитети и традиционни болярски гозби.

Част от изложението „Културен туризъм“ е националният конкурс „Чети и пътувай“ за специализирани печатни и онлайн издания на туристическа тематика.

Партньори на организаторите са Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button