Новини

Изкуствен интелект разкри как би изглеждал Древен Египет днес

Архитектурата на Древен Египет е олицетворение на монументалност и величие. Сградите му, независимо дали са Големите пирамиди в Гиза или многото вдъхващи страхопочитание храмове, разпръснати из Египет, го превърнаха в една от най-емблематичните теми в света на архитектурата.

Как би изглеждал Древен Египет днес, може да разберем с помощта на изкуствен интелект. И изглежда, според алгоритмите, които захранват генерираните от AI изображения, че цивилизацията щеше да продължи да разчита на камъни и кални тухли, ако беше напреднала до наши дни, пише scenehome.com.

В Египет откриха мумии, запечатани в саркофази, неотваряни от 4300 г.

Масивните колони, една от отличителните черти на древната египетска архитектура, често са били украсени с резби, изобразяващи богове и владетели, сред широка гама от сцени. В тези футуристични визии, генерирани от AI, подтикнати от онлайн агрегатори „nugget“, тези фигури изглежда се издигат на височина над изваяни небостъргачи с изключителен мащаб.египет

Имайки дълготрайно въздействие върху света, много характеристики на древната египетска архитектура се използват в съвременната архитектура и вдъхновяват различни аспекти на съвременния дизайн. Като влиянието е очевидно в различни стилове, от неокласически до арт деко.

Сензационно откритие в Египет може да отведе до изгубената гробница на Клеопатра

Не е изненадващо, че с възхода на изображения, генерирани от AI, въображаемите изследвания на древен Египет се превърнаха в популярна тема.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button