Новини

Тези испански градове ще ви платят хиляди, за да се преместите там

Разходите за живот ви притискат? Не сте единственият, който мисли да избяга някъде далеч, далеч – и сега два странни града в Испания са готови да ви платят хиляди, за да го направите.

Очарователният малък град Понга в северните планини на Испания е готов да плати  €2970 на всеки човек, който се премести. Това включва и бебета, така че семействата имат допълнителен стимул. Местните власти се надяват, че новите граждани ще стимулират местната икономика, докато се наслаждават на 2000-те слънчеви часа през годината.

Каква е уловката?

Трябва да се ангажирате да останете в града поне пет години. Понга е дом на голям природен резерват, което означава, че жителите ще имат достъп до красиви туристически пътеки, спиращи дъха места за наблюдение на птици и вълнуващи приключенски спортове. Близкият Коста Верде предлага плажни дни, докато местните жители могат да се насладят на по-натоварен ритъм на живот в Хихон, най-близкия град.

25 градчета в Италия продават къщи за по 1 евро, но каква е уловката?

Ако предпочитате по-хладния климат на Галисия, село Рубия също плаща доста пари за хората, за да се преместят там. Тук могат да се насладите на евтини цени на къщите, невероятна природа и годишни плащания от €1827. Схемата е специално насочена към семейства с деца, за да увеличи броя на учениците в местните училища, предвид населението на Рубия от 1400 жители.

Това не са единствените изкусителни покани, налични в цяла Европа. В края на миналата година Италия обяви, че ще плати на хората 30 000 евро , за да се преместят в някои от нейните провинциални градове. Страната има текуща схема за жилище от едно евро, като последно пусна осем къщи в Сант’Елия за продажба, за да стимулира икономиката на града.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button