Свят

Колко струва да обикаляме европейските градове в спален вагон?

Спалните влакове се завръщат в играта и този вид пътувания стават все по-желани. Докато наваксвате със съня си, вие обикаляте различни градове и държави, какво по-удобно от това?!

През последните няколко години се наблюдава пълен ренесанс на спалните влакове, като през цялото време се обявяват и пускат нови маршрути. И въпреки че нощните влакове се завръщат по целия свят, такъв тип превоз е сериозно застъпен в Европа, пише timeout.com.

От Германия до Венеция и Хърватия

Този чисто нов маршрут на Nightjet стартира в края на 2022 г. и минава от Германия до Австрия, Италия, Унгария, Словения и Хърватия.

Влаковете тръгват от Щутгарт и се насочват към Венеция или Риека, като спират на културни точки като Виена, Будапеща, Любляна и Загреб. Така се стига от централна Европа до адриатическото крайбрежие за нула време.

От Прага до Германия и Швейцария

Свързвайки чешката столица Прага с швейцарския финансов център Цюрих, този маршрут от чешкия национален оператор České Dráhy (ČD) спира и в Дрезден, Лайпциг, Франкфурт и Базел.

Влаковете са новата мода в Европа: Най-добрите маршрути през 2023

Наречен влак „Канопус“ и спрян през 2017 г., той стартира отново в края на 2022 г. и, което е вълнуващо, предстои да бъде обогатен с нови вагони. Билетите за кушет започват от 69 евро и тарифите за купетата на спалните вагони започват от 89 евро.

От Брюксел до Берлин (през Амстердам и Ротердам)

Първоначално определена за дата на стартиране през 2022 г., услугата Брюксел-Берлин от European Sleeper сега е определена за май 2023 г. „Влакът за лека нощ“, както официално се нарича, също ще се свърже добре с Eurostar, свързвайки пътниците от Обединеното кралство с континента.

Услугата от Брюксел първоначално ще се изпълнява три пъти седмично, а цените от Брюксел или Амстердам до Берлин започват от 49 евро за седалка 79 евро за кушетка. Всички услуги, разбира се, ще включват безплатен Wi-Fi, кафе и закуска – нещо, което не бихте получили на бюджетен влак, това е сигурно.

От Мюнхен и Виена до Италия

Друг нов маршрут на NightJet отвежда пътници от централна Европа до впечатляващото лигурийско крайбрежие на Италия. Влаковете тръгват от Виена и Мюнхен и пристигат в Генуа сутринта – точно навреме за грандиозното спускане до Ла Специя. Бреговата линия минава точно през средата на невероятно красивия и известен Чинкуе Тере. Уверете се, че сте от дясната страна на влака за гледка към морето.

Влакът от Мюнхен тръгва в 20:09, докато влакът от Виена тръгва в 19:18. Влаковете се свързват на границата между Австрия и Италия и пристигат в Ла Специя в 11:10 сутринта. Цените на билетите започват от 30 евро за място, 50 евро за кушет и 70 евро за спален вагон.

От Париж до Виена, Будапеща и Румъния

Маршрут на NightJet, предназначен за едно и само едно нещо: романтика. Пътувайки между европейските столици Париж и Виена, е трудно да се намери влак, който свързва две по-обичани дестинации.

Нов нощен влак прави пътуването из Европа още по-лесно

Можете също да хванете втора нощувка от Виена, която ще ви отведе до Будапеща и Клуж-Напока – два града, идеални за завладяващи градски почивки.

Ориент експрес до Италия

Точно така, технически трябваше да има пускане на пазара през 2023 г., сега е отложено до 2024 г. – но това не означава, че не можем да се вълнуваме за него. Orient Express La Dolce Vita ще предлага зашеметяващ лукс на релси, докато се движи между италиански дестинации като Венеция, Рим, Сиена и италианската Ривиера.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button