КласацииСвят

Кои са най-красивите плажове на Адриатическо море

Европа предлага изключително красиви кътчета, в които можем да прекараме лятната почивка. Плажовете на Адриатическо море са едни от най-уютните и слънчеви места на Стария континент.

Тези приказни дестинации напомнят за вълшебството на природата и се намират или близо до курортни градчета, или в самите тях.

Ето някои от най-красивите плажове на Адриатика:

Краличина, Будва, Черна гора – името му идва от кралица Мария Караджорджевич. Намира се в Милочер, разположен е в красив залив и впечатлява с кипарисите и маслиновите дървета.

Най-добрите плажове на Миконос

Лидо ди Йезоло, Италия. Намира се близо до Венеция. Освен прекрасен плаж и слънце, градът предлага и уиндсърф, екскурзии с велосипед, както и различни фестивали за изкуство.

Златни рат, о-в Брач, Хърватска. Плажът е носител на много титли и е включен в списъка с най-необичайните места по света. Златни Рат е привлекателна дестинация за уиндсърфинг.

Свети Стефан, Будва, Черна гора. Остров Свети Стефан е световноизвестна туристическа атракция.

Стинива, остров Вис, Хърватия. Намира се в малък уютен залив, заобиколен от всички страни с величествени скали. Морето е плитко и топло, водата е кристално чиста, с невероятен тюркоазен цвят.

https://www.youtube.com/watch?v=iEw05ZV4PXw&ab_channel=WienTraveller

Пунта Рата, Брела, Хърватия. Плажът е с мек пясък, чиста вода и много слънце. Камъкът е една от атракциите на плажа, тъй като върху него растат борови дървета.

Сакарун, Дуги оток, Хърватия. Плажът е в уютна лагуна, защитена от вятър и вълни от всички страни, покрита с бял пясък и заобиколена от величествени борови дървета.

Бане на о-в Локрум, Дубровник, Хърватия

Кои са най-добрите плажове на Тасос?

Плажът в Неум, Босна и Херцеговина. Мястото съчетава прекрасно водни спортове, екскурзии, забавление, много слънце и чисто море.

Плажовете в Сироло, регион Марке, провинция Анкона, Италия.

Сан Микеле, Сироло, Италия.

Двете сестри, Макре, Италия.

https://www.youtube.com/watch?v=JDbGX4YtV0k&ab_channel=Mada%26Issam

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button