КласацииСвят

Най-добрите плажове на Миконос

Миконос е пълен със страхотни плажове. Това е плажен рай, независимо дали търсите плуване, събиране на тен, плажни партита или водни спортове.

Плажовете Paradise , Super Paradise и Paraga са основните плажове за партита. Орнос и Платис Гиалос са чудесни за семейства и двойки.

Най-лесно е да останете в град Миконос заради ресторантите, магазините и нощния живот и да посетите близките плажове през деня. Автобусите се движат често до късно вечер през лятото.

Разходката по крайбрежието между плажовете Psarou и Paradise Beach е задължително при посещение на острова.

Най -добрите луксозни хотели тук трябва да се резервират 4 до 6 месеца предварително. Най-добрите евтини хотели в Миконос трябва да се резервират от 3 до 5 месеца по-рано.

Най-добрите плажове на острова са по южното крайбрежие на острова, където са защитени от силните ветрове, които духат от север. Плажовете на север могат да изглеждат страхотно на снимки, но често ще бъдат доста ветровити – особено през юли и август. Въпреки това те са много по-тихи и ако ги хванете в спокоен ден, ще разполагате с красив плаж почти само за себе си.

12-те най-добри плажа на Миконос

1. Плаж Платис Гиалос

Това е най-добрият плаж на Миконос. Оживен, широк и красив с много ресторанти, няколко хотела, минимаркет и директни автобуси до град Миконос. Намира се на около 5 км югоизточно от град Миконос и е по маршрута на водното такси, което води до Супер Парадайс и други плажове.

2. Плаж Орнос

Красив плаж с прекрасна околност и много таверни. Най-подходящият за семейства плаж на острова. Най-западният плаж по маршрута на водното такси. Намира се на 3 км южно от град Миконос.

3. Плаж Псару

Най-доброто място за плажно парти през целия ден. Много ресторанти, красив пясък, някои водни спортове и малко пазаруване. Най-ексклузивният плаж на Миконос. Намира се на 5 км югоизточно от град Миконос. Най-близките спирки на автобуси и водни таксита са на кратко разстояние пеша на плажа Платис Гиалос.

4. Плаж Парага

Paraga Beach – Оживено плажно парти, но тихо през нощта. Парага е много оживен, но красив. Разполага с няколко места за хапване и пиене. Има директен автобус от град Миконос до Парага. Намира се по маршрута на водното такси и на 6 км югоизточно от град Миконос.

5. Елия Бийч

Отдалечен тих плаж, най-дългият на острова. В разгара на сезона има 5 или 6 автобуса на ден от град Миконос до Елия. Това е най-източната спирка по маршрута на водното такси, което се свързва с много южни плажове. Тук има голям паркинг, ако имате кола под наем. Намира се на 11 км югоизточно от града.

500 евро, за да гледаш залеза на Миконос

6. Райски плаж

Paradise Beach на Миконос – Плажният клуб и танците го правят най-добрият плаж за парти. Оживен с млади хора и с много барове, разпръснати върху пясъка. След като слънцето залезе, купонът става още по-див. Автобусите тръгват директно от град Миконос до плажа Парадайс, а плажът е разположен по маршрута на водното такси.  Намира се на 6 км южно от град Миконос.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Paradise Beach Club Mykonos (@paradisemykonos)

7. Super Paradise Beach

Гей парти плаж Super Paradise в Миконос. Малък плаж с много дейности и 2 или 3 плажни бара. Вероятно най-гей настроеният плаж на Миконос. Местен автобус се движи между терминала Fabrika на град Миконос и Super Paradise на всеки няколко часа. Има малки лодки от Platis Gialos и Paradise Beach до Super Paradise Beach, а Super Paradise се намира по маршрута на водното такси. Намира се на 7 км югоизточно от град Миконос.

8. Плаж Агиос Йоанис

Плажен клуб Hippie Fish в Миконос. Красив тих, но тесен плаж. Разполага едва с две таверни/плажни клубове и директни автобуси през високия сезон до град Миконос. Намира се на 5 км южно от град Миконос.

9. Плаж Аграри

Много тихо и уединено място с добър пясък. Няма автобус от град Миконос до Аграри. Вместо това, автобус до Elia и след това пеша 15 минути, или можете да вземете водно такси до Agrari от някой от другите плажове по маршрута. В Аграри има 1 ресторант. . Намира се на 10 км югоизточно от град Миконос.

10. Плаж Мегали Амос

Най-добрият плаж близо до град Миконос. Хубав пясък и плуване, но може да е ветровито. Това е лесна разходка от Хора. Намира се на 500 метра южно от град Миконос.

11. Лиа Бийч

Красив плаж, който е тих и предлага страхотно плуване. Също така добър плаж за гмуркане с шнорхел. Няма обществен транспорт. Намира се на 14 км източно от град Миконос.

12. Плаж Фокос

Тих и уединен плаж. Тук няма туристически съоръжения, но има невероятна таверна точно до плажа. Таверната сама по себе си заслужава пътуването. До Фокос не идват обществени автобуси – ще трябва да стигнете до тук с частен транспорт. Намира се на 13 км североизточно от град Миконос.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button