За да забавите естественото окисляване на виното и да запазите колкото се може по-дълго неговите вкус и качество в една вече отворена бутилка, трябва да го държите на студено, бутилката херметически затворена. Най-доброто място за съхранение на отворена бутилка вино е в хладилника, тъй като ниските температури значително ще забавят неговото окисление. Ако изберете този начин на съхранение, виното в отворена бутилка ще се запази в много добро състояние до 2-3 дни, като увреждането по отношение на вкуса по отношение на вкуса и удоволствието ще е почти незабележимо. Може да използвате специален уред – обезвъздушител, който е основният враг на качеството.
Виното – перфектен подарък за Свети Валентин
Добре структурираните вина могат да запазят вкуса си в хладилника и до една седмица. Но след няколко дни, когато напитката не е толкова свежа не означава, че не става за пиене. В този случай няма да е приятно за консумация, но не се притеснявайте то не е вредно.
Друг начин за съхранение на виното след отваряне, е да го замразите. Звучи екстравагантно, но се прави и е лесно – изсипете остатъка от виното в формички и го сложете във фризера. След известно време може да използвате замразените кубчета за приготвяне на различни ястия, като месо, сосове, маринати или десерти, пише „Галерия“.