Новини

Заведение в София иска 3,50 лева за чешмяна вода, на морето пък таксуват леда

През последните седмици станахме свидетели на какви ли не ценови шокове по родното Черноморие. Оказва се обаче, че лятото е добра почва за подобни неща не само по морето. Нашенци масово споделят в социалните мрежи за ценови безумия и в София.

Жена споделя във фейсбук, че е платила 3,50 лв. един литър филтрирана вода в столично кафене. Под нейния пост, друга жена споделя, че такава вода в Обзор пък се заплаща 5,10 лева, пише сайтът бТВ Бизнес новините.

Трета дама споделя е, че в софийско квартално заведение порция сърца в масло струва 21 лева. Толкова се таксува и свинска пържола без гарнитура в някои заведения в София.

Заведение в Несебър предлага вода за 7 лв.

В същото време мъж споделя снимка на касова бележка от заведение във Варна, където е платил 1 лева за малък лед.

Поредният куриоз по морето идва от отново от Варна (поне така се твърди, макар че не се вижда заведението), и пише, че клиентът е таксуван с лев, за да не му бъде добавен доматен сос към пицата.

Коментарите са повече от забавни:

Някакви се оплаквали, че във Варна плащали за лед, за резен лимон…

Тука си плащаш, за да не ти сложат сос на пицата.

Скоро ще си плащаш и за да не ядеш пица.

Колко ли ще е скъпо, ако не поискаш нищо?

От 3 години плащам да не ходя по заведения.

Кога ли ще ни таксуват, че НЕ ходим в пицарията/ресторанта?

Дали е истински или не, дали е грешно въведен код…, няма как да се потвърди. Но най-важното е, че истерията с цените по морето накара българинът да иска и настоява за получаване на фискален бон, да прави разлика между фискален, системен и служебен, да чете какво е написано преди да плати, пише burgas24.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button