Свят

Колко солени са цените на хърватския остров Хвар?

Остров Хвар е популярна туристическа дестинация, а местните казват: “Ако познаваш Хвар, познаваш Рая”.

Мястото е изключително красиво и е сред островите в Далмация. Остров Хвар е любима дестинация и на много популярни личности, които пристигат до него със своите яхти. Богато културно и историческо наследство на Хвар, датиращо от праисторически времена, уникална кухня, красиви плажове и заливи, кристално синьо море, гостоприемството на местните хора са гаранциите за незабравима почивка в Хвар.

Какви обаче са цените на това красиво място?

От 1 януари тази година официалната валута в Хърватия е евро. Яденето в ресторант може да ви струва поне 30 евро на хранене, а бирата в баровете на плажа – около 5 евро. Цената на пътуването с такси в Хвар е значително по-висока от тази на обществения транспорт.

хвар остров
Снимка: Pixabay

От остров Хвар може да се достигне и до популярния курорт Дубровник. Цената на билета е 45 евро. Кое място е по-евтино, Дубровник или Хвар? Според портала Budget Your Trip oбщите средни разходи за пътуване за двете дестинации на човек в Хвар са 105 евро, докато средните дневни разходи в Дубровник са 99 евро. Тези разходи включват настаняване (двама човека в стая), храна, транспорт и развлечения. Въпреки че всеки човек е различен, тези разходи са средни за туристите във всяка дестинация, пише сайтът бТВ Бизнес новините.

В Хвар има много опции за придвижване с моторни лодки. Частен трансфер с моторна лодка от Хвар до Дубровник струва средно 1342 евро. За същото разстояние за трансфер с бърза лодка туристите трябва да отделят 1230 евро. С моторна лодка от острова до летище Сплит цената е 580 евро.

Най-красивите острови в Хърватия, които задължително да посетим

Туристи споделят и впечатления от ресторантите на хърватския остров.

“Когато приемеш препоръките на сервитьора за стартерите и основното”, пишат потребители на социалните мрежи, след като получават сметка от 402 евро. Те споделят, че сервитьорът е попитал колко са гладни, на което те отговорили – “не много”.

Туристите споделят, че се чудят колко ли щеше да е сметката, ако бяха отговорили, че са наистина гладни.

Остров Хвар не е бюджетна дестинация, но при добро планиране на местата за посещение, не е и толкова недостъпна.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button