Новини

Заспиваме в Париж и се събуждаме в Берлин с новия нощен влак

Скоро ще можете да заспите в Париж и да се събудите в Берлин благодарение на завръщането на услугата нощен влак на австрийския железопътен оператор ÖBB.

След деветгодишно прекъсване услугата за спални самолети Nightjet ще бъде пусната отново на 11 декември от Берлин с обратно пътуване на следващия ден.

Започвайки с три пътувания седмично, той ще предлага ежедневна услуга от есента на 2024 г.

Нощният влак ще спира в Страсбург във Франция и Манхайм, Ерфурт и Хале в Германия по пътя.

Във Франция пуснаха в продажба хиляди евтини билети за пътуване влак

Австрийската ÖBB води възраждането на нощните влакове в Европа
През 2021 г. железопътният оператор ÖBB стартира нов маршрут за спален Nightjet между Виена и Париж през Залцбург и Мюнхен, присъединявайки се към съществуващата услуга Брюксел-Виена.

През декември Nightjet ще пусне и услуга, свързваща Брюксел и Лиеж с Берлин.

Спалния влак ще тръгва три пъти седмично във вторник, четвъртък и събота. Следвайки същия маршрут като съществуващата услуга от Виена до Манхайм, тя ще продължи до Франкфурт и Берлин, пише „Евронюз“

Новата услуга от Берлин до Париж се очаква да тръгне в 20:18 ч. и да пристигне в 10:24 ч. – пътуване от около 14 часа. Обратното пътуване ще тръгне от Париж в 19:12 ч. и ще пристигне в Берлин в 8:26 ч. сутринта, съгласно разписание, публикувано на X (бивш Twitter) от TGV X.

Нощен влак ще свързва още две европейски столици

ÖBB допълнително разшири своя маршрут между Виена/Мюнхен и Милано, за да достигне до Генуа и Ла Специя в Италия. Той обеща допълнителни връзки с Австрия, Германия и Италия през 2024 г.

Железопътният транспорт между Франция и Германия се увеличава
По-рано тази година националните железопътни оператори на Франция и Германия обявиха друг нов влаков маршрут между Париж и Берлин, който трябва да започне да се движи през 2024 г.

Понастоящем пътуването между двете столици изисква пътниците да се прекачват на отделна гара като Кьолн или Франкфурт. Новата високоскоростна връзка ще позволи на пътниците да направят директното пътуване за около седем часа.

Това лято двете страни допълнително насърчиха пътуването с влак, като пуснаха хиляди безплатни трансгранични билети за млади хора.

До края на годината германската Deutsche Bahn (DB) и австрийската ÖBB казват, че очакват около 40 процента повече пътници, отколкото са виждали преди пет години.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button