Новини

Нощен влак ще свързва още две европейски столици

След години на обявяване на нови маршрути, възраждането на нощните влакове в Европа вече е в разгара си. По целия континент влаковете предоставят много по-удобна, екологична и понякога дори по-евтина алтернатива на самолетите.

И сега е потвърден още един нов маршрут за спане. Стартиращата железопътна компания European Sleeper обяви нощна влакова услуга през 2024 г., която ще свърже две от най-културните столици на Европа: Брюксел и Прага. Докато маршрутът беше първоначално обявен през 2021 г. и планиран за стартиране миналото лято , сега е официално потвърден с начална дата някъде през следващата година.

Ако името European Sleeper говори нещо на някого, това може да се дължи на факта, че компанията току-що стартира чисто нов маршрут между Берлин и Брюксел. Над 10 000 билета очевидно са продадени за тази нова услуга – и дори ние сами я изпробвахме.

Тръгва първият нощен влак между Брюксел и Берлин

Маршрутът Брюксел-Прага на European Sleeper е продължение на този маршрут Брюксел-Берлин. Очаква се да отнеме около 15 часа и да спре в Антверпен, Ротердам, Амстердам и Берлин, ще спре и в Дрезден, преди да пристигне в Прага. Естествено, благодарение на връзката Eurostar в Брюксел, това също загатва за възможността пътниците да могат да стигнат целия път от Лондон до Прага изцяло с железопътен транспорт.

Точните цени за предстоящата услуга на European Sleeper все още не са обявени, но наскоро беше разкрито, че билетите Interrail скоро ще бъдат приети по маршрутите на компанията. От 1 юли 2023 г. Interrailers ще могат да резервират места, кушетки и легла в европейски спални влакове.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button