Новини

Колко струва да живеем на този луксозен круизен кораб цяла година и да обиколим 135 държави

Мечтали ли сте някога да се откажете от всичко и просто да тръгнете на пътешествие, за да избягате от всичко? Сега тази мечта може да стане реалност срещу 30 000 долара годишно.

Компания Life at Sea Cruises вече предлага тази услуга. Тя стартира тригодишна обиколка с дължина 209 214 км за сумата от 30 000 долара на човек за година, съобщава Си Ен Ен.

Пътуването започва на 1 ноември 2023 г., а корабът ще отплава от Истанбул. Круизният кораб ще акостира на 375 пристанища по света, посещавайки 135 страни и всичките седем континента. Той ще измине над 200 000 км само за три години.

Кой е най-големият круизен кораб в света

Ще могат да се посетят емблематични места от статуята на Исус Христос в Рио де Жанейро и Тадж Махал в Индия, до Чичен Ица в Мексико, пирамидите в Гиза, Мачу Пикчу и Великата китайска стена.

Пътуването ще включва и посещение на 103 „тропически острова“.

Круизният кораб разполага с 400 кабини, в които могат да се настанят 1074 пътници. Той разполага и с ресторанти, развлекателни зали и съоръжения, бизнес център, заседателни зали, 14 офиса, библиотека, плувен басейн, уелнес център, фитнес. Денонощна болница с безплатни медицински посещения. Компанията предлага и възможността за „допълнителни данъчни облекчения при работа като международен жител на борда на кораба“.

Плюсове и минуси на круизите

Пътниците трябва да се запишат за всичките три години, въпреки че компанията стартира схема, при която на пътниците ще бъде позволено да „споделят“ кабина с някой друг.

Круизът обаче включва и безплатен високоскоростен интернет. В цената е включена и храната, алкохол по време на вечеря, безалкохолни напитки като сок, чай и кафе през целия ден, пране, пристанищни такси и почистване на каютите.

https://www.youtube.com/watch?v=dKxpj-PqKa8&ab_channel=LifeatSeaCruises

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button