Класации

Кой е най-големият круизен кораб в света

Symphony of the Seas е най-големият круизен кораб през 2021 година. Построен е от американска компания.

„Симфонията на моретата“, както се превежда името на Symphony of the Seas е пуснат на вода през 2018 г. Плавателният съд се занимава с превоз на пътници, които го използват за удоволствие и почивки.

Корабът плава под флага на Бахамите, но принадлежи на САЩ и е управляван от Royal Caribbean International. Symphony of the Seas е с дължина 361,011 метра и има брутен тонаж от 228 081 тона.

Разполага с 18 палуби. Корабът побира 5 518 пътници, а максималният му капацитет е 6 680 пътници, както и екипаж от 2 200 души. 16 от палубите се използват от гостите, на които са на разположение и 22 ресторанта, 4 басейна и 2 759 каюти.

За задвижване Symphony of the Seas използва три основни двигателя с азипод с мощност 20 000 киловата, които представляват електрически тласкащи устройства. Тези двигатели са монтирани под кърмата на кораба и всеки от тях задвижва 20 футови въртящи се витла.

В допълнение към трите основни двигателя има четири допълнителни тласкащи устройства, използвани за приставане, всеки с 5 500 киловата мощност или 7 380 конски сили. Сред корабите от клас Oasis, Symphony of the Seas използва 25% по-малко гориво поради внедряването на нова система, която освобождава малки въздушни мехурчета под корпуса.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button