Новини

Този ослепителен нов нощен влак свързва два от най-красивите градове в Европа

От Италия и Хърватия до Германия и Чешката република, грандиозното възраждане на нощните влакове в Европа напредва с пълна сима.Вече има още един, който ще стартира през следващите месеци. От края на март нов спален маршрут ще свързва два от най-красивите градове в Европа – Стокхолм и Берлин.

Нов нощен влак прави пътуването из Европа още по-лесно

Шведската и германската столици ще бъдат свързани с нова връзка, управлявана от EuroNight , която се управлява от националната железопътна услуга на Швеция SJ . Спирайки в други значими шведски градове като Линкопинг, Лунд и Малмьо, както и в германския пристанищен град Хамбург, новата линия ще отнеме приблизително 15 часа и половина, за да измине целия маршрут.

Технически маршрутът на SJ не е съвсем нов, а е продължение на спалния маршрут Стокхолм-Хамбург, който стартира миналото лято. Ще има същите опции за билети, с набор от кушет кабини, луксозни стаи и стандартни спални места. Цените започват от около 792 шведски крони ($76).

Влаковете са новата мода в Европа: Най-добрите маршрути през 2023

Влакът на отиване тръгва от Стокхолм в 17:34, пристига в Хамбург около 6 сутринта на следващия ден и след това пристига в Берлин в 9 сутринта. Междувременно услугата за връщане тръгва от Берлин в 18:37, спира в Хамбург около 22:00, след което пристига в Стокхолм в 9:55 сутринта на следващия ден.

Новият маршрут на EuroNight официално стартира на 31 март, но вече можете да резервирате билети онлайн през официалния уебсайт на SJ тук.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button