Новини

Колко скъп е животът в големите градове в Румъния?

Животът в Сибиу е най-евтин в сравнение с другите по-големи градове на Румъния. Това показва статистика, представена от Нумбео – най-голямата онлайн база с данни от потребители за градовете и страните по света.

Според данните, цитирани от румънските медии, месечните разходи на едно четиричленно семейство в Сибиу възлизат на 7953 леи (3170 лева), като тази сума не включва наема за жилище. Разходите са сходни с тези в Крайова, която е с 1,3% по-скъпа. 8150 леи (3250 лева) са нужни там на едно семейство, за да изкара месеца.

Срещу 50 евро може да спим в луксозна каруца с покрив и баня в Румъния

На противоположния полюс е Букурещ, който е най-скъпият град за живеене в Румъния. Месечните разходи на едно четиричленно семейство в столицата възлизат на 9908 леи (3950 лева). На второ място се нарежда Клуж.

Разликите в цените за храна са малки, но жителите на Сибиу харчат повече по време на пазаруване, отколкото тези в Крайова. За почерпка в ресторант в Сибиу двама души ще платят между 30 и 150 леи (между 12 и 60 лева). В Крайова сметката би излязла между 25 и 165 леи (между 10 и 65 лева).

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button