Новини

Тези европейски държави раздават хиляди безплатни билети за влак

Правителствата на Франция и Германия раздават 60 000 безплатни билета за влак това лято, но са достъпни за лица под 27 години.

Схемата беше обявена от министрите на транспорта Клеман Боне и Фолкер Висинг, които раздават билетите, за да насърчат пътуванията и културния обмен между двете нации.

Нов нощен влак прави пътуването из Европа още по-лесно

Поводът е да се опитат да накарат повече млади хора да се качат на влака – както и да отбележят 60-ата годишнина от Елисейския договор, който беше договор за приятелство между Франция и Германия.

Освен че трябва да сте французин или германец и да сте на възраст под 27 години, единствената друга уловка на билетите е, че те ще могат да се използват само при железопътни пътувания между Франция и Германия. Билетите обаче ще покриват не само еднопосочни маршрути.

Влаковете са новата мода в Европа: Най-добрите маршрути през 2023

Смята се, че те ще приличат повече на пропуските Interrail, като пътниците ще могат да използват своите билети и за придвижване в рамките на страните.

Цялото пътуване е подкрепено финансово от френските и германските национални железопътни доставчици, SNCF и Deutsche Bahn, като половината от 60 000 ще бъдат дадени на германци и половината на френски пътници.

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button