Класации

Търсите евтина дестинация? Ето къде може да отидем с ограничен бюджет

Пътуването е любимо занимание на мнозина. Финансовата криза изтъни джобовете на хората. Добрата новина обаче е, че има много интересни и достъпни места на континента, които можете да посетите, без да са ви нужни много пари.

Timeout.com дава идеи в кои градове пребиваването не е скъпо, като дава и цени на места за настаняване в Airbnb.

1. Краков, Полша

Фестивалното настроение се среща с историята на стария свят в Краков. Препоръчваме ви да посетите възможно най-много средновековни места и след това да се впуснете в страхотна вечер.

Ето кои са най-добрите бюджетни дестинации в Европа тази зима

Опитайте се да планирате пътуването си така, че да съвпадне с един от многото фестивали в града, които варират от типичните- летния джаз фестивал и филмовия фестивал в Краков, до по-неизвестните, като Международния фестивал на супата.

Средно едно легло Airbnb: 59 паунда

2. Рига, Латвия

Архитектурата в града е наистина красива и има огромна, оживена творческа сцена. Разгледайте Putti, модерна галерия и пространство за събития, или Rīgas Birža за нещо по-традиционно. Търсите нещо по-малко изискано? Алкохолът тук е наистина евтин – така че ако искате да се отпуснете, отидете до Стария град за всички най-известни барове.

Средно едно легло Airbnb: 49 паунда

3. Чешки Крумлов, Чехия

Чешки Крумлов много прилича на Прага, но без излишния шум. Неговите лабиринтни барокови улици накрая ви отвеждат до огромния замък комплекс в центъра.

Това са 7 от най-добрите градове за соло туристи

Красиво е през лятото, но за наистина живописните гледки отидете през зимата, когато е покрито със сняг. Стоплете се в едно от многото уютни кафенета или опитайте традиционна храна в някой от салоните с музика на живо.

Средно едно легло Airbnb: 76 паунда

4. Букурещ, Румъния

Букурещ е страхотен, ако търсите добро прекарване. Не пропускайте нощния живот, но по-добре избягвайте баровете в центъра. Можете също да опитате вкусна, традиционна храна на изгодни цени. Нашата препоръка е легендарното Caru’cu Bere – поръчайте свинско на скара и гарнитура от кисело зеле.

Средно едно легло Airbnb: 45 паунда

букурещ румъния
Снимка: Pixabay
5. Белград, Сърбия

Хаотичен, красив и супер евтин – Белград е всичко друго, но не и тихо място за бягство. Опушени барове и места за концерти са сгушени в стара социалистическа архитектура, състезавайки се за пространство в някогашния пуст район Савамала, който сега е дом на процъфтяваща културна сцена.

Тези европейски градчета ще ви пренесат в света на приказките

Отправете се към Ada Ciganlija, възстановен остров на река Сава, ако искате да намерите малко, спокойствие сред природата.

Средно едно легло Airbnb: 39 паунда

белград
6. Каунас, Литва

Каунас беше една от европейските столици на културата за 2022 г. В града има много впечатляващи изложбени пространства, отворени през цялата година, като художествената галерия Mykolas Žilinskas. И ако искате нещо малко по-странно, отидете до наистина странния Музей на дявола.

Средно едно легло Airbnb: 58 паунда

9. Марсалфорн, Малта

Отправете се към това странно рибарско селище, ако търсите тиха почивка. Ресторантите имат много прясна риба и страхотна гледка към океана, така че ви препоръчваме да вземете книга, да си сложите слънчевите очила и да се насладите на морския бриз.

Средно едно легло Airbnb: 57 паунда

Последвайте Faiton.bg във Facebook и Instagram за още идеи и съвети за пътувания.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button