Свят

Луксът на „Orient Express“ се пренася в най-големия круизен кораб в света

След като обяви, че през 2025 г. ще стартира нова версия на класическия маршрут на влака Orient Express, хотелиерската компания Accor избра да излезе извън релси и да пренесе характерния си разкош в морето с чисто нов ветроходен кораб.

140 години след пускането на първите си луксозни влакове, легендарната Orient Express представи проект за най-големия в света пътнически кораб, задвижван с LNG, подпомаган от ветрила. Тази хибридна задвижваща формула ще съчетава вятърна енергия с модерен двигател, работещ с втечнен природен газ (LNG), и планира да използва екологичен водород, след като технологията бъде одобрена за океански пътнически кораби, поставяйки началото на нова, по-екологична визия за пътуване по море.

Най-луксозният влак в Италия вече е отворен за резервации

Корабът, наречен Orient Express Silenseas, е резултат от партньорството между хотелиерската компания Accor и корабостроителната компания Chantiers de l’Atlantique. Той ще бъде най-големият ветроходен кораб в света с дължина 220 метра.

И както може да се очаква, плановете на Orient Express Silenseas предоставят много екстравагантен лукс. Корабът ще разполага с 54 апартамента, включително президентски такъв с площ 1 415 кв. м.(включително собствена тераса с площ 530 кв. м), както и с два плувни басейна, два ресторанта, бар „speakeasy“, звукозаписно студио и забавления на място в собствения амфитеатър на кораба.

Ако това не е достатъчно за скъпия и разглезен вкус на гостите, ще им бъдат предложени и спа процедури и сеанси по медитация на борда, отбелязва timeout.

Кой е единственият българин, шафнер на „Ориент Експрес“

Амбицията на Orient Express Silenseas е да бъде най-модерният круизен кораб в света. Или луксозна суперяхта за хора, които всъщност не притежават луксозна суперяхта.

Корабът, вдъхновен от Златния век на Френската Ривиера, ще бъде пуснат на вода през 2026 г. Планира се и строителство на втори кораб от серията през 2027 г.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button