Новини

Пампорово се превръща в баровски курорт

В Пампорово се наблюдава осезаем ръст от балканските пазари през последните три месеца, включително на туристи от Румъния, Молдова, Македония и Сърбия. Това заяви изпълнителният директор на „Пампорово“ АД Мариан Беляков на проведената в курорта среща с представители на асоциацията на турските туристически оператори TÜRSAB. Турските гости посетиха Пампорово вчера вечерта в рамките на информационен тур. На срещата присъстваха заместник-областният управител на Смолян Христо Станчев, кметът на Чепеларе Боран Хаджиев, заместник – кметът на Смолян Марин Захариев, хотелиери, представители на туристическия бизнес от региона.

Плановете за развитието на планинския курорт не залагат в посока на тотална масовост, тъй като регионът разполага с около осем-девет хиляди хотелски легла. Искаме след пет – шест години Пампорово да бъде бутиков, луксозен и скъп курорт, посочва Мариан Беляков пред БТА.

Случи се: Сняг покри пистите в Пампорово

Според него ски услугата не бива да бъде разглеждана като нещо евтино. През последните 10 години в Пампорово бяха инвестирани изключително големи средства в подобрение на ски зоната, легловата база и цялостната инфраструктура, подчерта директорът на „Пампорово“ АД. Той представи като част от предстоящите инвестиции планираната подмяна на лифта от „Малина“ до вр. Снежанка.

Лифтът, към който водят ключови за ски зоната писти, ще бъде заменен с нов, шестседалков с възможно най-модерна технология. Дружеството работи и по нов проект за използване на минерална вода от находище, намиращо се на 15 км от Пампорово. Турските туроператори бяха запознати и с възможностите, които предлага Пампорово като летни програми.

Българските туристи са с най-висок относителен дял сред клиентите в Пампорово, а на второ място е британският пазар, посочиха от „Пампорово“ АД. Турският пазар е приблизително на пето-шесто място, а според Мариан Беляков туристите от югоизточната съседка биха били много повече, ако не се изискват визи или се облекчи визовият режим.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button